Marius Manole: „Ce am văzut la Constanța m-a speriat“. Imaginile care l-au indignat pe actor

Marius Manole, foto Instagram
Descriere foto: Marius Manole, foto Instagram

Marius Manole a mers la Constanța, pentru câteva zile, acolo unde a avut parte de o surpriză neplăcută.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna  Ungureanu, împreună cu actorul Marius Manole au susținut, pe 14 august, un recital în premieră absolută la răsăritul soarelui, pe malul mării, la Constanța. În cadrul recitalului au fost prezentate compoziții corale românești semnate de Corneliu Cezar, Mihai Moldovan și Sabin Păutza. Imaginea a fost întregită de prezența pe mare a unui vas al Gărzii de Coastă, care a salutat Corul Madrigal și publicul pe parcursul întregului recital. De asemenea, Garda de Coastă, reprezentată de Comisarul Șef Alexandru Oae, a oferit Corului Madrigal sifleea marinărească, în semn de respect față de organizarea Turneului Ave Maria, prilejuit de  Ziua Marinei.  


Pe lângă spectacol, actorul Marius Manole a avut șansa să se plimbe pe străzile din Constanța, însă, a avut parte de o mare dezamăgire. 

Actorul este indignat de comportamentul oamenilor care au luat cu asalt  malul mării în contextul celebrării Zilei Marinei Române, pe 14 august. În același timp, acesta se arată dezamăgit de starea în care a găsit Sinagoga Mare din Constanța.

 

 

„Sunt de ceva zile la Constanța. Oraș cu mare potențial, oraș care ar putea fi o bijuterie. Nu e. Nu numai că nu e, dar pare că nimeni niciodată nu s a îngrijit de el. Păcat. Aseară a fost sarbatoare aici la malul marii. Mulți, foarte mulți turiști și localnici. Din păcate am văzut o Românie pe care nu aș fi vrut să o văd. Oameni care țipă, care își aruncă țigările și cutiile cu bere pe jos, mame care își înjură copiii, mașini care merg pe contrasens, chelneri nesimțiți. Știu că nu e vina lor, că tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, toți cei care ne au condus în ultimii 30 de ani au făcut tot ce le a stat în puțință să distrugă cultură, să ne facă să fim din ce în ce mai proști. Să fim că ei. Au reușit, în mare parte au reușit. Ne au făcut să fim după chipul și asemănarea lor. Nu vreau să mai vorbesc de politică, știți bine că am făcut o mai demult, mi am promis că mi văd de meserie și de viață mea, doar că viață mea e aici, în țară asta. Peste putin vor fi iar alegeri, iar nu vom ști cu cine, iar vom spune că nu avem, că nu mai e speranța, că și așa tot rău e… Și poate că aveți dreptate. Eu nu mai spun cu cine votez, eu știu cu cine vreau să merg mai departe, încerc altceva decât e acum aici. Poate va fi mai bine, nu vreau să renunț… Ce am văzut aseară la Constanța m a speriat, m a întristat, dar mi a dat putere să lupt mai departe. Vor să închidă, să comaseze, să distrugă instituțiile de cultură.. Îi sperie orice om care gândește, care citește, care e informat, care vorbește corect.. E pariul lor. Luptați oameni buni, luptați cum puteți și pe unde puteți. Convingeți oamenii să între în sălile de teatru, în sălile de concerte, în muzee, să citească , să admire, să învețe. E singură noastră șansă. 
Uitați aici, în orașul care ar fi trebuit să fie o bijuterie există această minune. Cum să ai așa ceva în centrul orașului și să o lași în paragină, fără să ți treacă prin cap să faci ceva, să o salvezi. Cuuuum???? Care primar, care consilier județean, care om poate să facă așa o crimă? O sinagogă  construită în 1911 care ar putea fi … care ar putea fi…. multe  ar putea fi, dar … ”, a scris actorul pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 17 aug 2023, 13:07 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience