Cum arată Crăciunul în casa Marinei Almășan: „Am învățat că un cadou nu trebuie niciodată oferit doar ca să te afli în treabă” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Marina Almășan împărtășește cu cititorii SPECTACOLA gândurile cu care încheie anul și speranțele cu care intră în 2022. 

 

SPECTACOLA: Ce a însemnat 2021 pentru tine? Care au fost cele mai mari provocări dar și cele mai mari reușite? 

Marina Almășan: Sincer? Un nou an pierdut! Asta, firește, din punctul de vedere al pasiunii mele celei mai mari : aceea de a  colinda lumea, pe care a trebuit s-o atârn în cui! In rest…așa, chinuit, cu masca pe figură, am încercat să merg înainte. Am făcut un COVID și i-am supraviețuit, am publicat o carte ( Cu zambetul pe ..muze!”), am editat un CD cu muzică pentru copii ( “Nota 10 la ..cântat!), am mers înainte cu emisiunea de la TVR, am prezentat evenimente private, am sărbătorit primii 5 ani ai revistei mele online “Femeide10.ro” și am o premieră tv: un show pentru copii, realizat pentru seara de Ajun ( “Moș Crăciun…de împrumut! “) …deci, aparent, viața a mers înainte. Șchiopătat însă,  și cu inima făcută ghem, pe motiv că anii trec, iar eu îmi privesc părinții de la distanță, dindărătul măștii, iar cu prietenii mă văd restricționat, temându-mă să nu mă infecteze! Oribil!!

Citește și: Marina Almășan a scris o carte „Cu zâmbetul pe… muze”: despre viață, dragoste, bărbați și femei, oamenii din jur, despre cei care conduc țări, orașe și…televiziuni

SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Marina Almășan: Păi…cam ca de obicei, doar că nu mi-am mai făcut planuri de ducă, ci am ales varianta “casnică” a petrecerii lor. Ca să evit să-mi dau coate prin magazine am facut câteva sesiuni de shopping online, de mi-am burdușit șifonierele cu daruri pentru cei dragi ( sper să le și găsesc, la momentul respectiv, pentru că mi s-a întâmplat, odinioară, să ascund atât de bine un cadou cumpărat pentru fiul meu de Crăciun, că l-am găsit abia de ….Mărțișor!) . În rest, frigiderul geme de “materie primă” pentru masa de Crăciun și, chiar dacă sunt vegetariană, mai guiță printre toate cele și niscaiva “produse din porc”(căci nu-mi pot “pedepsi” invitații, nu-i așa?). Bradul l-am împodobit anticipat, încă de la începutul lunii, pentru a suplini absența feeriei de iarnă de pe străzile orașului ( bilă neagră pentru Nicușor Dan!), iar anul acesta mi-am cumpărat un șemineu pentru livingul meu, pe care abia aștept să-l “amenajez” cam cum am văzut pe la televizor, în filmele acelea siropoase cu Moș Crăciun! 

SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?

Marina Almășan: Prilejul de a-mi trage sufletul! Și de a mă revedea pe îndelete cu toți cei cu care mă văd, în restul timpului, pe fugă. Și mai reprezintă ocazia de a-mi înveseli locuința cu luminițe, beteală, ciorăpei pentru cadou, etc, plus fericita șansă de a-mi bucura apropiații cu daruri îndelung alese, potrivite sufletului și dorințelor fiecăruia. 

SPECTACOLA: Care ar fi cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de sărbătorile de iarnă?

Marina Almășan: Mirosul de cozonaci scoși din cuptor de mama și cel de portocale, care însoțea venirea nocturnă a lui Moș Gerilă ( pe vremea mea,  Moș Crăciun funcționa sub acest “pseudonim”). Țin minte că și eu, și fratele meu,  ne puneam la pândă, pentru a-l surprinde pe Moș în exercițiul funcțiunii ( horn nu aveam, așa că spionam ferestrele! ) și…niciodată nu reușeam să-i surprindem venirea. Ulterior, cand am jucat eu însămi rolul de Moș Crăciun pentru copiii mei, am constatat că nu e chiar atât de dificil să “păcălești” niște copii nevinovați! 


SPECTACOLA: Care a fost cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul vreodată?

Marina Almășan: Venind din partea oamenilor dragi, darurile adevărate ( și nu cele formale!) m-au bucurat întotdeauna, chiar dacă erau pur simbolice! Mama a fost mereu cea care m-a “nimerit” de fiecare dată ( ceea ce continuă și acum!), căci este omul care mă cunoaște cel mai bine și a știut mereu în ce direcție să “acționeze”! De la ea am învățat că un cadou nu trebuie niciodată oferit doar ca să te “afli în treabă”. Trebuie să te străduiești să-l surprinzi pe “destinatar” cu ceva ce știi sigur că îi lipsește/își dorește. Mi-am însușit această lecție și o respect, iată, cu sfințenie, de decenii. 


SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an? 

Marina Almășan: Cu speranță. Cu planuri mari, și în plan personal, și profesional. Cu dorința ca virusul să ne mai “slăbească”, să ne lase teferi oamenii dragi și să ne redea viața de dinaintea lui. Deși…tare mă îndoiesc că nimic nu va mai fi ca înainte! 

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola/ DC News...

Marina Almășan: Îi îmbrățișez și le doresc să aibă parte de anul pe care și-l doresc. Să rămână oameni, să trăiască în pace cu cei din jur și cu ei înșiși, să fie sănătoși, să iubească și să fie iubiți! Iar echipei Spectacola/Dc News îi mulțumesc pentru repetatele rânduri în care a manifestat interes față de persoana mea și îi doresc succes maxim în tot ceea ce face, iar fiecărui membru în parte - sănătate și bucurii cât cuprinde! 

 

Citește și: ORACOLUL vedetelor. 20 de lucruri despre Marina Almășan / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel