Mariana Ionescu Căpitănescu, trauma peste care a trecut cu greu. Artista a fost într-o situație la limită: „Au vrut să-mi sacrifice fetița”

Sursa foto: Maria Ionescu Căpitănescu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Maria Ionescu Căpitănescu, instagram

Mariana Ionescu Căpitanescu a trecut printr-un moment greu de imaginat. Alegerile care o puteau costa viața.

Îndrăgita artistă Mariana Ionescu Căpitanescu merită cu siguranță să fie considerată o mamă eroină. La a doua naștere, medicul i-a spus că ar putea muri dacă nu ar sacrifica copilul, însă artista nici măcar nu a luat în considerare această opțiune.

Alegerea grea pe care a avut-o de făcut

Dorea foarte mult să aibă mai mulți copii, dar a întâmpinat numeroase probleme în acest sens. Cu toate acestea, nu s-a dat bătută și a făcut tot ce era posibil pentru a deveni mamă. La o distanță de 10 ani față de nașterea primului băiețel, artista a adus pe lume o fetiță, Tara Maria. Chiar înainte să nască, medicul i-a propus să sacrifice fătul pentru a o salva pe ea.

”Un moment de cumpănă este legat de nașterea fetiței mele, Tara Maria. În dimineața de 4 septembrie, un medic specialist ginecolog care era de gardă m-a investigat și mi-a spus că s-a hotarat să sacrifice fătul ca să rămân eu în viață. Avusesem hemoragie și mi-a spus că pot să-mi pierd viața.

I-am zis că nu există această variantă, să considere că nu mai sunt pacientul lui și să lăsăm lucrurile să curgă normal. Eu aveam dureri extraordinare, se întampla cu cinci ore înainte de a aduce fetița pe lume. Soțul meu a stat în spital orele acelea cu gândul că va fi sacrificat copilul.”, a declarat artista intr-un interviu acordat emisiunii La Maruta.

50% șanse de sindrom Down

Născută prematur, artista a rămas internată în spital alături de fetița sa timp de încă două săptămâni. Nici sarcina cu Anthony nu a fost ușoară. Medicii i-au comunicat că există 50% șanse să piardă sarcina și că fătul prezintă suspiciune de sindrom Down.

”Venirea pe lume a băiatului meu a fost cea mai mare bucurie a vieții mele! Mai ales când am văzut că este sanatos. Asta pentru că pe timpul sarcinii, la ambii copii, mi s-a spus că vor avea sindromul Down. La Anthony mi-am luat acest risc. Atunci era foarte periculoasă acea procedură, amniocenteza. Mi s-a spus că există șanse de 50% să pierd sarcina. Și mi-am luat riscul ăsta că e posibil să fac un copilaș cu sindromul Down. Vă dați seama în ce stres am stat timp de cinci luni. Iar când am născut pe cale naturală n-am simțit nimic! Eram nerăbdătoare să știu că e sănatos”, a marturisit artista pentru Folclorul sub Lupă.

A pierdut sarcini

După nașterea lui Antony, artista a trăit un alt șoc. Deși era împlinită după venirea pe lume a fiului său, Mariana își mai dorea copii. Din nefericire, a suferit o pierdere de sarcină chiar pe scenă, în timpul festivalului internațional Cerbul de Aur. Din cauza acestui eveniment tragic, Tara a venit pe lume la 11 ani distanță față de nașterea lui Antony.

„Între Antony si Tara am mai pierdut o sarcină. Să vezi ce înseamnă și dăruirea pentru artă… Acea sarcină am pierdut-o în timpul unui recital, în 2004, la Cerbul de aur. Eram pe scenă, am simțit că ceva mi s-a întâmplat, mi s-a facut rău, dar cu toată starea aceea am fost nevoită să-mi continui recitalul. Am rezistat, am cântat cu starea aceea. Când am ajuns a doua zi la medic, deja era prea târziu.”, a mai marturisit indragita artista, potrivit starpopular.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 08 iul 2023, 10:26 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience