Marian Râlea: Dacă aş putea să fac o magie, aş face în fiecare anotimp să fie o Sighişoara Medievală

Data publicării:
Marian Râlea, captură video Facebook
Descriere foto: Marian Râlea, captură video Facebook

Actorul Marian Râlea, invitat de excepţie al celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală, afirmă că, dacă ar putea face o magie, aceea ar fi ca în fiecare anotimp să aibă loc acest festival.

"Participarea la Sighişoara Medievală e o provocare, este o dorinţă pe care noi am avut-o de foarte mult timp. Mi-aduc aminte că acum vreo 20 de ani a fost ultima oară când am păşit Cetatea Sighişoarei şi am zis: uite ce lucruri minunate se pot face aici. Între timp s-au perindat mulţi actori, mulţi artişti, festivalul a prins forţă, putere şi iată că această revenire s-a făcut şi pentru copii, pentru copiii din Sighişoara şi nu numai (...) Doresc acestui festival să ţină cât mai mult, să se bucure, să se dezvolte aşa cum merită. Este o cetate sfântă, îmi place să spun. Eu cred că lumea are nevoie de acest festival. Dacă aş avea o putere sau aş putea să fac o magie, aş face în fiecare anotimp să fie o Sighişoara Medievală", a declarat Marian Râlea, sâmbătă, pentru AGERPRES.

Actorul consideră că un festival de talia Sighişoarei Medievale nu e tocmai uşor de organizat, mai ales că în fiecare colţ al cetăţii există câte ceva care introduce privitorul în lumea Evului Mediu.

"Felicitări organizatorilor, nu e uşor, e destul de greu să strângi atâta lume pentru că se întâmplă în fiecare colţ, în fiecare piaţă se întâmplă ceva care te duce în acea lume mirifică a medievalului de care câteodată ne e dor. Poveşti, toată lumea are nevoie de poveste, toţi suntem feţi-frumoşi şi Ilene Sânziene ale zilelor noastre aici, la Sighişoara Medievală", a subliniat actorul.

Marian Râlea participă la Festivalul Sighişoara Medievală cu spectacolul "Drumul lui Făt-Frumos", un proiect itinerant în care copiii devin feţi-frumoşi şi Ilene Sânziene.

"Nu cred că există loc mai frumos decât Sighişoara în care Făt-Frumos, călare pe calul lui fermecat, să poposească. Magicianul e un personaj la care ţin foarte mult şi iată că a rezistat aproape 30 de ani şi în continuare copiii se bucură, dar cei mai fericiţi sunt copiii mari, pe care i-am crescut, care au devenit şi părinţi. Să le dea Dumnezeu sănătate să îşi crească copiii frumoşi şi sănătoşi. Mai avem un spectacol, unul de suflet al meu. Aici sunt foştii mei studenţi pe care i-am învăţat să facă şi spectacole de stradă, să facă şi pe scenă, să joace şi pentru copii şi pentru cei mari. Este vorba despre "Suflet de statuie". Statuile prind viaţă, nu oriunde, numai aici, la Sighişoara Medievală, şi-şi povestesc sau nu povestea. Fiecare statuie are câte o poveste, are un motiv pentru care este aici, la Sighişoara, şi cei care vor veni vor auzi de fapt 'accidentul' fericit prin care statuia a ajuns aici. Chit că este Dracula cel Mare, Dracula cel Mic, chit că este Rusalca, Iara sau Muma pădurii, frumoasa Ileana Sânziana, dar nu atât de frumoasă pe cât pare", a afirmat Marian Râlea.

În povestea sa mai apare Haiducul, care va cânta, dar şi alte personaje din mitologia românească.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel