Marian Andrei spune „cum va arăta viitorul nostru în cinci ani”. Motivul pentru care tehnologia evoluează lent /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursă foto: Spectacola

Marian Andrei, invitat la emisiunea „Oracolul Vedetelor”, realizată de Georgiana Ioniță-Toader, pe platoul Spectacola, ne-a vorbit în exclusivitate despre avansul tehnologiei și cum ne-ar ajuta viitorul acesteia.

Marian Andrei este jurnalist tech și a fost invitatul săptămânii la „Oracolul Vedetelor”, emisiune realizată de Georgiana Ioniță-Toader, acolo unde ne-a vorbit despre cele mai spectaculoase inovații din domeniul tehnologiei.

Toată lumea îl știe de la televizor, el fiind realizatorul emisiunii „I like IT”, de la PRO TV, iar gadget-urile pe care le comentează de fiecare dată lasă cu gura mască pe mulți dintre fanii postului.

Dorind să aflăm mai multe despre el, l-am invitat pe jurnalist în cadrul emisiunii noastre, acolo unde a trebuit să răspundă celor 20 de întrebări picante. Totuși, printre altele, Marian Andrei nu a dezvăluit de-a lungul timpului foarte multe detalii despre viața personală, spunându-ne nouă câteva dintre lucrurile care îl completează când nu este în fața camerelor de filmat.

Astfel, văzându-i întreaga experiență din domeniul tech, realizatoarea emisiunii l-a întrebat pe invitat „cum vede viitorul tehnologiei în cinci ani de acum”, iar răspunsul său nu a fost unul lipsit de detalii.

„De multe ori tehnologia evoluează mai repede decât suntem noi pregătiți să vedem că evoluează. Tot timpul în viitor ne imaginăm ecrane în loc de ecrane fizice, cu proiecții cu care poți interacționa, dar de multe ori oamenii sunt foarte reticenți, au o reziliență la nou. S-ar putea ca de multe ori tehnologia să nu evolueze așa de repede cum ne-am aștepta noi pentru că oamenii au această reziliență.”

Mai departe, specialistul ne-a mai zis că viitorul tehnologiei este destul de incert, și că „revoluțiile” în domeniu pot fi, uneori, de-a dreptul imprevizibile. El a dat ca exemplu apariția ChatGPT și aplicațiile online generatoare de „portrete și picturi” sau chiar și de alte imagini, printr-o simplă exprimare în scris.

„Dacă, de exemplu, îți spun acum că în locul telefonului mobil ai putea purta niște ochelari care îți proiectează diverse lucruri... cam asta e direcția spre care ne îndreptăm acum. Să facem telefoane mai mici pe care să le purtăm sub formă de ochelari sau, uite, ChatGPT, de exemplu, e o unealtă absolut fantastică, pentru toată lumea, nu doar pentru cei care lucrează în IT. Trebuie să acceptăm că există astfel de tehnologii și să începem să le folosim, cu atât mai mult viitorul nostru va arăta mai bine.”

Răspunzând la întrebarea adresată mai devreme, Marian Andrei ne-a precizat că e destul de greu să preconizezi cum va arăta viitorul tehnologiei peste cinci ani de acum, mai ales dacă se ia în considerare tot ce a prezentat până în acest moment. Ideile revoluționare apărute peste noapte, reticența oamenilor când vine vorba de nou, dar și nevoile societății în ansamblu fac ca o astfel de predicție să nu fie chiar atât de „evidentă”:

„Mi-e greu să spun cum ar arăta viitorul nostru în cinci ani. Dacă stăm să ne gândim la punctul ăsta în care suntem acum, de acum cinci ani, nu cred că am fi ghicit că am fi avut ChatGPT sau aplicații care îți generează imagini doar printr-o simplă comandă.”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel