Maria Filimon, la un pas de moarte din cauza bolii Lyme. Cum i-a salvat viața ADDA: „Simțeam cum paralizează câte o bucățică din corpul meu”

Data actualizării: | Data publicării:

Maria Filimon, cântăreață de muzică populară, a fost diagnosticată cu bartonella și borelioză (boala Lyme), la fel ca artista Adda. 

Maria Filimon a trăit un coșmar în ultimii trei ani. În 2019, artista și-a pierdut ambii părinți, la un interval de timp foarte scurt. Apoi, pentru a se aduna psihic și emoțional, ea a început să facă mai multe drumeții în natură. Neșansa artistei a fost că a fost mușcată de o căpușă. Așa a început calvarul ei. 
După ce a început să se simtă tot mai rău, a mers la o serie de medici, însă abia după un an și jumătate a primit un diagnostic. 

Artista a fost diagnosticată cu bartonella și borelioză (boala Lyme). Aceeași boala care i-a fost descoperită și Addei, artista care timp de un an a fost tratată pentru Intoleranță la Histamină, aflând, ulterior, că diagnosticul era greșit. 

Maria Filimon spune că Adda i-a salvat viața: „Eram sigură că nu mai am nicio șansă”

Vedeta ajunsese la disperare. Tratamentele nu își făceau efectul, ea se simțea tot mai rău și ajunsese să creadă că nu mai are nicio șansă. 

Ea spune că totul s-a schimbat în momentul în care a văzut-o pe Adda la televizor, care își spunea povestea și care, după ce a contactat-o, i-a făcut câteva recomandări de medici și de terapii.


„Îi scrisesem Addei. Eram sigură că nu mai am nicio șansă, în ideea în care în fiecare zi simțeam cum paralizează câte o bucățică din corpul meu. Pierdeam din luciditate, timpul în care eram un om era, poate, maxim o jumătate e oră și aia perturbată de somnifere. Neșansa mea a fost că mușcătura de căpușă a adus și o borelia și o bartonelă și o encefalită. Eu dacă nu ajungeam în terapie ca să dezinflamăm creierul ăsta… (…) Adda va rămâne îngerul meu păzitor și ea se enervează atât de tare când îi spune, ea zice că nu mi-a salvat viața. Dacă nu ar fi fost, aș fi putut în orice clipă să plec. O să-i fiu toată viața recunoscătoare”, a mărturisit Maria Filimon în emisiunea La Măruță, de la Pro TV. 

 

Drama prin care a trecut ADDA

 

În urmă cu aproape 2 ani, Adda a ajuns la urgență, în urma unei reacții alergice grave. Vedeta avea edem la nivelul gâtului, astfel că îi era dificil să respire. Mai mult, pe corpul acesteia apăruse o urticarie atipică, despre care avea să afle că poartă denumirea de Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv. În luna februarie 2022, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit. Artista suferă de Borelioză (Lyme) și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase, care îi pot pune viața în pericol. 

 

„Am avut noroc că n-am murit”. Adda, mărturii cutremurătoare despre lupta cu boala. De ce i-au greșit primul diagnostic

Invitată în cadrul podcastului Acasă la Măruță, artista a povestit care au fost primele semne ale bolii și cum a început călătoria ei de coșmar în încercarea de a primi un diagnostic. 

Primele simptome ale bolii

 

„Am avut noroc că n-am murit! La început era doar cutanat, pur şi simplu am avut o explozie, eram acasă, stăteam pe pat, şi mi-a bubuit pielea! Am făcut şi nod în gât, adică mă sufocam, aveam ganglionii ca nişte mingi de tenis, pe la gât, inghinal… eram varză!

Intram în duş şi nu simţeam apa pe piele! Mi-amorţeau mâinile, picioarele, aveam furnicături… mă frigea şoldul, erupţii pe piele, şi doctorul la care am fost cu aceste simptome mi-a spus: „Doamnă, mergeţi la psiholog, ca să nu vă trimit la psihiatrie!'. Analizele mele arătau… zici că eram un om sănătos!', a spus Adda în podcastul lui Cătălin Măruță.

A apelat și la astrologi pentru a găsi cauza problemelor medicale

Mai mult, artista spune că ajunsese la disperare și că a apelat până și la astrologi pentru a încerca să afle cauza problemelor de sănătate. 

„Am fost la astrologi, la parapsihologi, în acel an jumătate am fost peste tot pentru că ştiam că e ceva rău! Atunci am fost la un imunolog, care mi-a spus, primul, că am Lyme… problema nu era că nu ştiam ce înseamnă Lyme, problema e că am aflat târziu că am Lyme!', a mai adăugat artista.

 

 

Câți bani a cheltuit artista pe investigațiile medicale

Invitată în podcastul Acasă la Măruță, Adda a dezvăluit câți bani a cheltuit pe investigațiile medicale, care au condus-o către un diagnostic greșit. Ulterior, după ce a ajuns să se confrunte cu paralizie, în timp ce era la volan, ea a mers și s-a testat pentru Borellioză, care a confirmat diagnosticul de Lyme. 

Adda a dezvăluit ce cheltuieli a avut cu investigațiile făcute pentru depistarea bolii de care suferă. Analizele nu sunt decontate de Casa de Asigurări. 

„Te doare, umărul, piciorul, amețeală, probleme de concentrare, ceață pe ochi, spasme, nu-ți simți anumite părți ale corpului. Am dat 15.000 de euro pe analize, analizele arată perfect, medicii zic că nu ai nimic, că e de la cap, e o boala foarte greu de diagnosticat. Mi-ar plăcea ca medicii sa acorde mai multă atenție, cazul meu să fie un exemplu.

M-am testat și așa am aflat, după ce a am avut prima parestezie la volan, Borelia vine cu niște co-infecții. Atunci mi-am dat seama că s-ar putea să fie Borelia.

Datorită alimentației am reușit cumva să țin simptomele sub control, dar când a început cu afectare neurologică nu mai poți să ții sub control cu salată verde. Eu am fost un caz fericit, că la mine doar s-a inflamat creierul, boala nu a apucat să mănânce din el, să îi facă găurele', a spus Adda, în cadrul podcastului.


Cauza bolii


Artista spune că medicii nu i-au indicat exact modul în care a ajuns la acest diagnostic și că ar putea avea cauze diverse. 

„Nu se poate spune exact, cel mai probabil congenital, de la mama. Te poți naște, dar pot să nu fie manifestări. M-a înțepat un țânțar cu Bartonella și s-a activat boala.

În perioada în care am fost diagnosticată greșit cu intoleranță la histamină mâncam doar 10 alimente, acum mănânc toate legumele, dar am renunțat la carne și am văzut că nu mai am erupții pe piele. Este important să ne testăm însă. Nu am mâncat înghețată de doi ani, ciocolată de doi ani, dar e și o parte bună, aceea că am slăbit, mă simt mai sexi.

Am fost si la psiholog, dar nu m-a ajutat, asta și mi-a zis clar că trebuie să îmi fac testele, pentru că eu sunt o persoană deschisă, problemele mele nu proveneau dintr-o traumă. Una peste alta, boala m-a schimbat asta ăn bine, eu consider că acum sunt cea mai buna versiune a mea. Cred că într-o viața anterioară am fost medic, dar acum vreau să vindec prin muzica mea. Nu am stat să intru în depresie', a mai transmis ea. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience