Maria Dragomiroiu, despre tradițiile de Paște din copilărie: Această amintire și fericire nici acum nu m-a părăsit

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Vorbește Lumea
Descriere foto: Captură video Youtube/ Vorbește Lumea

Maria Dragomiroiu și soțul ei au povestit despre obiceiurile pe care le aveau de Paște, când erau copii.

Maria Dragomiroiu și soțul ei, Bebe Mihu, au fost invitați în emisiunea Teo Show, de pe Kanal D, unde au dezvăluit tradițiile și obiceiurile de Paște pe care le respectau pe vremea când erau copii. Cei doi și-au amintit cu foarte multă nostalgie și drag de acea perioadă. Totodată, interpreta de muzică populară a dezvăluit că nu a ținut niciodată post negru.

"Eu post negru nu am ținut niciodată, dar m-am străduit săptămâna asta să țin post. Prima săptămână și ultima de post le țin întotdeauna. Așa mă simt bine fizic.", a declarat Maria Dragomiroiu, în emisiunea de pe Kanal D.

"Abia așteptam să mergem la denii. Noi mergeam de joia, ziceam că era denia babelor, în seara aceasta e denia cea mare. Sâmbăta mergeam tot la biserică. Abia așteptam să putem mânca ouă, cozonac, iar joia se dădeau gogoși. Astăzi se gătește prea mult, e risipă.

Dimineața când ne trezeam, luam costumul nou, mergeam la biserică, luam Paște și când ajungeam acasă ne ștergeam pe pantofi, asta era o tradiție. La mine în noaptea de Înviere se dădea de pomană. Aseară copiii au venit cu toții la noi, nepoții, și am făcut turtă dulce. Avem tradiția aceasta. Diseară înroșim ouăle, îi așteptăm la noi.", a dezvăluit și Bebe Mihu.

Ce tradiții are Maria Dragomiroiu din copilărie

"La mine, joia seara, seara, se făcea un foc mare și se sărea peste el. Mama mea făcea gogoși multe și veneau toți copii din sat și stăteam acolo la foc și săream peste el și mâncam gogoși. Această amintire și fericire nici acum nu m-a părăsit. Era extraordinar de frumos. Vinerea mare se jeleau morții la morminte. Toți părinții își jeleau morții. 

Întotdeauna la noi la masă trebuia să miroasă a miel, iar în ziua de Paște pentru noi, ca copii, cel mai interesant era să ciocnim ouă. Și le alegeam, să sune mai tare, să fie mai ascuțit, iar cine era mai șmecher lua unul de lemn.", a dezvăluit și Maria Dragomiroiu.

Care este secretul relației dintre cei doi

Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu sunt împreună de 36 de ani, însă aceștia se iubesc ca în prima zi și își duc dorul unul altuia de fiecare dată. Respectul și iubirea stau la baza relației, spune soțul iubitei artiste.

"Mi-a fost foarte greu cât el a plecat. Îmi este greu fără Bebe, el este stâlpul meu. Lucrurile mărunte sunt cheia în relația noastră. După două luni cât a stat în America, Bebe a găsit sub pernă un bilet în care i-am scris cât de greu mi-a fost fără el. Cel mai rău în viață este când arunci vorbe, dar eu sunt persoana care las foarte mult de la mine, îmi place să fie armonie, sunt un om iertător, înțelegător și nu-mi place conflictul. 

Oriunde e el plecat el în lumea asta, eu nu-l sun, nu vreau să-l deranjez, pentru că știu cât este de stresat.", a dezvăluit Maria Dragomiroiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel