Maria Ciobanu se retrage din cariera muzicală, la 86 de ani. Artista are probleme de sănătate: „Cânta legat și câte 4-5 ore. Și fierul se tocește, dacă-l tot bați”

Data publicării:

Maria Ciobanu a decis să-și încheie cariera muzicală, la vârsta de 86 de ani, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. 

Maria Ciobanu, în vârstă de 86 de ani, trăiește în Los Angeles, acolo unde s-a stabilit în urmă cu mai mulți ani. În ultima perioadă, s-a tot speculat faptul că artista s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate. Cu toate astea, fiul artistei, Ionuț Dolănescu a infirmat aceste informații, spunând că mama sa este perfect sănătoasă. 

„Mama este bine, vorbesc zilnic cu dânsa la telefon, este la Los Angeles. Mulțumim lui Dumnezeu că este bine, sănătoasă la aproape 86 de ani. Îmi pare rău că nimeni nu verifică informațiile. Chiar mai devreme am vorbit cu sora mea de la Paris, reputata soprană Leontina Văduva. Și era oarecum descumpănită, tristă că apar tot felul de tâmpenii despre ea. Nu scrii că a murit Maria Ciobanu și… Dar ea e bine, sănătoasă, v-am mai spus. Din fericire o mai țin și memoria, și mintea…”, a spus Ionuț Dolănescu pentru Cancan.

Maria Ciobanu se retrage din cariera muzicală, la 86 de ani

Pe 3 septembrie, Maria Ciobanu a împlinit 86 de ani, iar cu această ocazie Bebe Mihu i-a transmis cele mai sicnere urări.Tot el a fost cel care a anunțat că îndrăgita interpretă de muzică populară se retrage din cariera muzicală.  Potrivit soțului Mariei Dragomiroiu, artista nu și-a dorit să facă playback, astfel că a decis că este momentul să renunțe la scena unde și-a petrecut o mare parte din viață. 

„I-am transmis ieri La Mulți ani! Este bine, se află tot în Los Angeles, unde locuiește de atâția ani, acolo îi face bine clima, că și dânsa spunea că avea ceva probleme respiratorii. Nu cred că vine în curând în România, este cu soțul ei, stă alături de el după operația lui la inimă. Maria, din câte știu, nu mai cântă, poate doar puțin și doar pentru prieteni. E adevărat că Marina Voica a susținut un recital live la 86 de ani, la Festivalul Mamaia 2023, dar ea n-a cântat cât a cântat Maria Ciobanu, care are o voce de soprană și care și-a folosit foarte mult vocea.

Mergea la nunți și cânta legat și câte 4-5 ore. Corzile vocale nu-s de fier! Și fierul se tocește, dacă-l tot bați! Maria Ciobanu s-a retras din muzică frumos, n-a vrut să facă playback. A zis că nici nu știe', ne-a declarat Bebe Mihu, exclusiv pentru Playtech Știri.

Marea artistă continuă să cânte pentru familie și prieteni

„Oferte sunt, dar s-a retras din viața muzicală. Noi chiar i-am dedicat în 2017, 2018 un turneu întreg, am fost prin toată România. Acela a fost turneul de retragere. Sigur, din când în când, mai cântă pentru apropiații dânsei. Voce mai are, dar vârsta…Nu, nu… Păi la vârsta ei… Bine, mai cântă pentru familie, pentru românii de acolo la diferite întruniri, dar nu mai concertează, vă dați seama, are o vârstă înaintată.

Tuturor nu este dor de Maria Ciobanu, nu doar mie. Mama, în felul dânsei, rămâne un unicat al muzicii populare românești. Dacă îmi permiteți, aș numi-o chiar simbol național, un reper pentru muzica populară. Nu se va mai naște curând o voce ca a Mariei Ciobanu. Pentru asta o putem numi fenomen”, a mai spus Ionuț Dolănescu pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Carmen Harra, viitor sumbru pentru români. Ce schimbare va avea loc în România, până la sfârșitul anului 2023



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel