Mărgărit: Cum păstrăm proprietățile antioxidante ale alimentelor, în timp ce le punem gustul în valoare

Data publicării:
Legume, foto Unsplash/ sursa Sharon Pittaway
Descriere foto: Legume, foto Unsplash/ sursa Sharon Pittaway

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a explicat în ediția din 1 februarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani cum pregătim mâncarea într-un mod sigur și sănătos. Acesta a explicat cum să păstrăm nutrienții și proprietățile antioxidante ale alimentelor, în timp ce le punem gustul în valoare. 

"Dacă gătim mâncarea, distrugem agenții patogenici și paraziții, deci mâncarea este mai sigură și se asimilizează mai ușor anumiți nutrienți, spre exemplu proteina din carne", a declarat Cristian Mărgărit. 

Mâncarea fermentată - sănătoasă și bună la gust


"Gustul mâncării fermentate, cum e sosul de pește, este foarte bun tocmai pentru ca se eliberează anumiți aminoacizi. Fermentarea e sănptoasă, e bună", a mai spus specialistul.

 

"Dacă ardem carnea, rezultată substanțe cancerigene"

 

Citește continuarea pe DCNews.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel