Marcel Pavel, momente de panică: "Ne-a zgâlțâit cutremurul! Am ieșit din camere să ne ascundem teama"

Data publicării:
Sursa foto: Marcel Pavel, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Marcel Pavel, instagram

Marcel Pavel a transmis din Chișinău, în urma cutremurului de 5,4 pe Richter produs azi dimineață în Vrancea.

Joi dimineaţă a avut lo un cutremur, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter. Nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cutremurul s-a resimțit în București, dar și la Chișinău, unde se află și Marcel Pavel, Ami și Monica Anghel.

Marcel Pavel, momente de panică

Artistul a transmis un mesaj , în urma cutremurului din Vrancea. 

"Bună dimineața, dragilor! Am speranța că sunteți bine cu toții! Ne-a zgâlțâit puțin cutremurul aici la Chișinău, de fapt ne-a trezit din somn și am preferat să ieșim din hotel (preventiv) și să ne plimbăm prin parc! Eu, Monica Anghel și AMI cu zâmbetul pe buze....nu de-alta, dar să alungam energia negativă și să ne ascundem puțin teama! Dumnezeu să ne ocrotească!", a scris Marcel Pavel pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcel Pavel Official (@marcelpavelofficial)

Recomandările în caz de cutremur

Dacă sunteți înăuntru, rămâneți înăuntru

NU fugiți afară sau în alte încăperi în timpul unui cutremur. Aveți mai puține șanse să fiți rănit dacă rămâneți unde vă aflați.

Pentru a vă reduce șansele de a fi rănit, luați următoarele măsuri:

Dacă este posibil, în cele câteva secunde dinaintea intensificării cutremurului, îndepărtați-vă rapid de geamuri, obiecte suspendate, biblioteci, vitrine de porțelanuri sau alt mobilier mare care ar putea cădea. Fiți atenți la obiectele care cad, cum ar fi cărămizile de la șeminee și coșuri de fum, corpurile de iluminat, ornamentele de perete, rafturile înalte și dulapurile cu uși care ar putea să se deschidă. Dacă este disponibil în apropiere, luați ceva pentru a vă proteja capul și fața de resturile care cad și de sticla spartă.

Dacă vă aflați în bucătărie, opriți rapid aragazul și adăpostiți-vă la primul semn de zguduire.

Dacă sunteți în pat, țineți-vă bine și rămâneți acolo, protejându-vă capul cu o pernă. Este mai puțin probabil să fiți rănit dacă rămâneți acolo unde vă aflați. Sticla spartă de pe podea poate provoca leziuni dacă mergeți sau vă rostogoliți pe podea.

NU stați în pragul unei uși. Sunteți mai în siguranță sub o masă. În casele moderne, ușile nu sunt mai rezistente decât orice altă parte a casei. Ușile nu vă protejează de cea mai probabilă sursă de rănire - căderea sau zborul obiectelor. Cele mai multe răniri și decese cauzate de cutremure sunt cauzate de căderea sau zborul obiectelor (cum ar fi televizoare, lămpi, sticlă sau biblioteci) sau de faptul că sunteți trântit la pământ.

Dacă vă aflați într-o clădire înaltă, aruncați-vă, adăpostiți-vă și țineți-vă bine.Îndepărtați-vă de ferestre și de pereții exteriori. Rămâneți în clădire. NU folosiți lifturile. Este posibil să se întrerupă curentul electric și să intre în funcțiune sistemele de aspersoare. Dacă sunteți blocat, rămâneți calm. Încercați să atrageți atenția cuiva bătând în părțile dure sau metalice ale structurii. Făcând acest lucru vă poate crește șansele de a fi salvat.

Dacă vă aflați într-un loc aglomerat, aruncați-vă, acoperiți și țineți-vă bine. Nu vă grăbiți spre ușă. Alții vor avea aceeași idee. Îndepărtați-vă de rafturile de prezentare care conțin obiecte care pot cădea. Dacă puteți, adăpostiți-vă și apucați-vă de ceva pentru a vă proteja capul și fața de resturile și sticla care cad.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel