Marcel Pavel a împlinit 62 de ani. La mulți ani!

Data publicării:
Marcel Pavel, foto Facebook
Descriere foto: Marcel Pavel, foto Facebook

Marcel Pavel s-a născut pe  4 decembrie, 1959, în Galați. 

S-a lansat în muzică târziu, la vârsta de 38 de ani, însă la scurt timp a şi reuşit să dea lovitura cu celebra piesă ”Frumoasa mea”.


Albumul „Frumoasa mea” a fost vândut în 250.000 de exemplare și i-a adus artistului Discul de Platină. Poli-instrumentist, solist versatil, cu o voce inconfundabilă, Marcel Pavel a cucerit publicul și prin personalitatea autentică, fiind o prezență memorabilă și în mai multe show-uri de televiziune. 

 

Astăzi, la împlinirea frumoasei vârste de 62 de ani, artistul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care în care le mulțumește fanilor pentru urări. 

 
„Dragi prieteni, astăzi se mai adaugă încă un an al existenței mele pe acest Pământ. Vă mulțumesc pentru gândurile bune!

Biografie


Marcel Pavel s-a născut in 1959, in localitatea Independenţa, jud. Galaţi. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – un foarte bun instrumentist – o parte din educatia muzicală primind-o de la dânsul. Fraţii săi sunt deasemenea instrumentişti, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit in Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianistă şi solistă vocală. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut si îndrăgit: Ion Taraş. Deşi nu a fost niciodată direct implicată in muzică, Marcel Pavel consideră ca îi datorează totul mamei sale.

Artistul şi-a arătat pasiunea pentru muzică la vârsta de trei ani, când a început să bată la tobe. A început studiile muzicale la şase ani, în clasa a IV-a, înscriindu-se Scoala de Muzică şi Arte Plastice din Câmpulung Muscel (jud. Argeş), la violoncel şi pian – auxiliar. Si astazi, Marcel Pavel isi aminteste cu mare placere si mandrie de orasul Campulung Muscel unde si-a petrecut copilaria si a inceput activitatea artistica.

A urmat Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, studiind în paralel în particular percuţia, iubind foarte mult stilurile de muzică rock şi jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Nationala de Muzica Bucuresti)-sectia Canto clasic.

În prezent este compozitor şi poliinstrumentist, cunoscând chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul si percuţia. Începând din anul 1981 a susţinut nenumărate turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franţa (Paris), Elveţia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

În urma experienţei căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national lansându-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusă de Ovidiu Komornik. Despre "Frumoasa Mea" artistul spune ca speră să rămână mult timp în inima românilor.

A lansat până în prezent opt albume:

Frumoasa mea - 2000 
Concert live la Ateneul Român - Marcel Pavel şi invitaţii săi - 2001 
Te vreau lângă mine - 2001 
Doar pentru tine - 2004 
De dragul tau - 2007 
The Best Of - 2010 
Nu Te Mai Am - 2011 
Very Classic - 2013 

Albumul "Frumoasa Mea" a fost vândut in 250.000 de exemplare - Discul de Platină
 A colaborat cu numeroase personalităţi din show-biz-ul românesc şi internaţional – Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurenţiu Cazan, Elena Cârstea, Costi Ioniţă, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordăchescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (în concert la Chişinău, în 2006), Smokie (în concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum şi cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de Iosif Prunner şi Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formaţiei "Riff" şi în anul 1981 a efectuat un turneu de şase luni împreună cu formaţia Semnal M.

A obţinut numeroase premii: 
1996 - Premiul "Vocea de la miezul nopţii" al Editurii Actualitatea Muzicală (Revistă bilunară editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România)
 2000 - Premiul "Vocea anului" al Editurii Actualitatea Muzicală 
2000 - Premiul de popularitate la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, cu melodia "Frumoasa Mea"
 2000 - Premiul I al "Societăţii Române de Radio", la secţiunea "Interpreţi de muzică pop"
 2000 - Locul I, "Vedeta Anului" al "Premiile Redacţiei Muzicale" 
2000 - Locul I, "Piesa Anului" cu melodia "Frumoasa Mea" al "Premiile Redacţiei Muzicale"
 2001 - Premiul "Cel mai bun debut" din partea "Premiile Industriei Muzicale" 
2001 - Premiul I la secţiunea creaţie, împreuna cu compozitorul Raymond Vancu, pentru melodia "Unde eşti" la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia
 2002 - Premiul "Cea mai buna voce masculina", secţiunea pop, din partea "Premiile Industriei Muzicale"
 2002 - Premiul "Omul Lunii" şi "Evenimentul Lunii - Eurovision 2002" de către "VIP TOP Exploziv"
 2002 - Prima calificare la "Eurovision" în istoria acestui concurs, împreună cu Monica Anghel, Ionel Tudor şi Mirela Fugaru
 2003 - Premiul "Cel mai bun album pop" ("Te vreau lângă mine") din partea "Premiile Muzicale Radio România"
 2005 - Diploma "10 pentru Romania" (nominalizat la categoria "Cel mai bun interpret vocal") din partea "Realitatea TV"
 2006 - Premiul II la secţiunea creaţie cu melodia "De dragul tău" compusă de Andrei Tudor la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia
 2006 - Diploma de excelenţa din partea TVR pentru rolul avut in istoria televiziunii române.
 si multe altele...Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel