Mara Bănică dezvăluie trăirile simțite după moartea tatălui ei. Care este cel mai important sfat primit de la el: „M-am dus în bucătărie și am început să spăl biberoane impulsiv”

Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ Mara Bănică
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Mara Bănică

Mara Bănică a repetat un obicei al mamei sale, atunci când a primit vestea morții părintelui.

Mara Bănică este unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiune, publicul român iubind-o pentru caracterul și atitudinea de care dă dovadă atât în fața camerelor de filmat, cât și în viața personală. Ea a fost corespondent de război și nu este străină de moarte, în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult de atât, ea s-a confruntat cu moartea propriului său tată, moment care a făcut-o să înțeleagă că s-a repetat un obicei pe care îl observase la mama ei.

Ea a fost prezentă în emisiunea online „Fita cu Adita”, acolo unde a dezvăluit momentele tragice cu care a avut de-a face la momentul morții tatălui ei.

În urmă cu mulți ani, Mara Bănică a asistat la o discuție dintre mama ei și personalul medical din cadrul unui Spital Militar, acolo unde era internat bunicul prezentatoarei. În urma aflării decesului acestuia de către mama ei, ea a observat modul în care a reacționat aceasta. Peste ani, ea avea să repete aceleași cuvinte.

„Mi s-a întâmplat o chestie din mamă în fiu. Bunicul meu a murit la Spitalul Militar, iar mama îmi spunea că, atunci când vorbea cu cine a anunțat-o de la spital că i-a zis: „Tatăl dumneavoastră a decedat acum cinci minute”. Mama, din educație, a zis „Vă mulțumesc frumos”. Când pe mine m-a sunat doctorul de la terapie intensivă, că tata intrase în terapie intensivă, m-am ridicat, eram pe terasă, și m-am dus în bucătărie și am început să spăl biberoane impulsiv. Soțul era lângă mine, nu spunea nimic. Prietenii nu sunau că știau că aștept telefon de la spital. Tresăream la fiecare apel. Cine a trecut prin asta știe ce spun. Începusem să sparg biberoane, dar cu calm. A sunat din nou telefonul, m-am dus spre masă, l-am luat și am primit anunțul decesului. Știu sigur că i-am zis persoanei care m-a anunțat „Vă mulțumesc mult”, a spus vedeta, în cadrul sursei menționate.

Sfatul primit de la tatăl ei

Prezentatoarea dezvăluie că tatăl ei era o fire bănuitoare, iar cel mai bun sfat pe care consideră ea că i l-a dat a fost să nu aibă încredere în oameni.


„Cel mai bun sfat primit de la tata era să nu am încredere în oameni. Tata era foarte, foarte bănuitor. Cântărea de 17 ori un lucru. El, oricum, era pesimist. De foarte multe ori, inclusiv înainte să moară, i-am dat dreptate în niște lucruri. 
M-am certat de multe ori cu el, ne contram. Cine nu a făcut-o? Ne ciocneam că eram amândoi încăpățânați. Îmi spunea „Cocuță”. Îmi e foarte dor de el. ”, potrivit sursei amintite.

Confruntarea cu moartea

După cum am amintit și mai sus, prezentatoarea a fost corespondent de război, iar experiențele de la Bagdad au rămas foarte bine prinse în memoria ei. 

Deși a avut parte de experiențe marcante, vedeta recunoaște că nu ar mai face așa ceva, iar principalul motiv sunt copiii.

„Nu am realizat chestia asta, nici nu aveam timp să-mi setez prioritățile acolo. Am stat o lună jumătate la Bagdad și nu știam ce urmează să fac în următoarea oră, nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă. La Kosovo exista pericolul de mine antipersonal și țin minte că aveam un operator care s-a dus pe niște câmpuri, să ia niște cadre frumoase. Atunci m-am panicat foarte tare. Mai mult am avut probleme cu operatorii pentru că, în România, nu se face instruirea de bază.

Eu am făcut 3 luni cursuri la NATO. Trebuie să ști când și cum să te oprești. În România asta e mentalitatea, că mă duc într-o bază militară și sunt corespondent de război. Dar ești corespondent când te duci pe barba ta. Mă uit și acum pe filmări și văd cum sarea glonțul la 2 metri și am senzația că imaginile sunt ireale, de film. Acum nu aș mai face lucrul asta, am copii și ei fac diferența. Cred că în fiecare profesie trebuie să existe lucruri pe care ar trebui să le facă un om.

Mi-e dor de știri, de seriozitatea de acolo, dar, din păcate, nu mai există… Eu mă consider o mare învingătoare. Am colegi în presă, geniali, care mor de foame. Este o luptă pentru supraviețuire.”, a încheiat aceasta, conform Fanatik.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel