Mara Bănică dezvăluie provocările vieții de corespondent de război: „Nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă”

Data actualizării: | Data publicării:
Mara Bănică, captură video Youtube/ Acasă la Măruță
Descriere foto: Mara Bănică, captură video Youtube/ Acasă la Măruță

Mara Bănică, jurnalistă și mamă a doi copii, își dezvăluie povestea șocantă ca și corespondent de război. De la Bagdad la Kosovo, ea împărtășește experiențele sale tulburătoare și echilibrul dificil dintre carieră și maternitate. Descoperă lupta și curajul unei femei care a găsit forța de a-și urma pasiunea într-un univers periculos. Un articol captivant pentru femeile mature, oferind inspirație și perspectivă asupra provocărilor vieții.

Mara Bănică, jurnalistă cunoscută, a discutat despre experiențele sale ca și corespondent de război în Bagdad și Kosovo. Aceasta își amintește de perioada dificilă petrecută pe front și exprimă dorul pentru un jurnal de știri autentic. De asemenea, recunoaște că s-a implicat în diverse situații care nu țineau direct de domeniul său de activitate.

În interviu, Mara Bănică menționează că una dintre aspectele care nu i-au plăcut în timpul participării sale în emisiunea "Sunt celebru, scoate-mă de aici" a fost colaborarea cu diverse persoane, descriindu-le ca fiind o "adunătură de oameni" cu care a trebuit să colaboreze.

Jurnalista faimoasă subliniază faptul că nu este o mamă panicoasă, dar când copiii ei fac febră, primul lucru la care se gândește este să cheme serviciile de urgență. De asemenea, Mara Bănică rememorează momentul dificil al pierderii tatălui său și dezvăluie că s-a îndrăgostit de soțul său în doar câteva secunde.

La un pas de moarte în Bagdad

Mara Bănică a relatat despre experiențele sale ca și corespondent de război, menționând că nu a avut timp să-și stabilească prioritățile în acele momente. Ea a petrecut o lună și jumătate în Bagdad și se confrunta cu incertitudinea și lipsa timpului pentru a se gândi la propriile pericole. La Kosovo, exista riscul de mine antipersonal, iar Mara Bănică a amintit de un incident în care un operator s-a aventurat pe câmpuri pentru a obține cadre vizual impresionante, ceea ce a generat îngrijorare.

De asemenea, jurnalista a menționat că a avut probleme cu operatorii, deoarece în România nu există o instruire de bază adecvată în această domeniu, în contrast cu pregătirea de 3 luni pe care ea a avut-o la NATO. Ea a subliniat importanța cunoașterii momentului și modului în care să te oprești în astfel de situații. În prezent, Mara Bănică nu ar mai alege să se implice în astfel de activități, având în vedere responsabilitățile și preocupările legate de familia sa.

Ea a exprimat dorul pentru seriozitatea și profesionalismul din industria știrilor, dar a constatat că acestea au devenit mai puțin prezente în prezent. Jurnalista se consideră o învingătoare, remarcând că are colegi talentați în presă care se confruntă cu dificultăți financiare.

„Nu am realizat chestia asta, nici nu aveam timp să-mi setez prioritățile acolo. Am stat o lună jumătate la Bagdad și nu știam ce urmează să fac în următoarea oră, nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă. La Kosovo exista pericolul de mine antipersonal și țin minte că aveam un operator care s-a dus pe niște câmpuri, să ia niște cadre frumoase. Atunci m-am panicat foarte tare. Mai mult am avut probleme cu operatorii pentru că, în România, nu se face instruirea de bază.

Eu am făcut 3 luni cursuri la NATO. Trebuie să ști când și cum să te oprești. În România asta e mentalitatea, că mă duc într-o bază militară și sunt corespondent de război. Dar ești corespondent când te duci pe barba ta. Mă uit și acum pe filmări și văd cum sarea glonțul la 2 metri și am senzația că imaginile sunt ireale, de film. Acum nu aș mai face lucrul asta, am copii și ei fac diferența. Cred că în fiecare profesie trebuie să existe lucruri pe care ar trebui să le facă un om.

Mi-e dor de știri, de seriozitatea de acolo, dar, din păcate, nu mai există… Eu mă consider o mare învingătoare. Am colegi în presă, geniali, care mor de foame. Este o luptă pentru supraviețuire.”, a încheiat aceasta, conform Fanatik.

Cum își îndeplinește rolul de mamă

Întrebată cum este ca mamă, Mara a ofeirt un răspuns fără ezitare:

„Nu cred că a fost panică vreodată. Eu am probleme în momentul în care se îmbolnăvesc, mă pierd. Știu ce trebuie făcut dar am niște stări de panică, mi se face rău și mă iau transpirațiile. Cred că nimănui nu-i place să aibă copiii bolnavi. Unii știu să își păstreze calmul dar eu nu pot. La cel mai mic semn mă gândesc să chem salvarea. Cred că, totuși, făcuți la o vârstă matură, reacționez bine. Pe Dima îl mai ascultam noaptea, în somn, dacă mai respira, până într-un an. La Donca nu am avut grija asta.”, a  spus aceasta, pentru FANATIK.

Fiul ei, o fire sensibilă

Pus  în discuție fiul său, vedeta i-a făcut o scurtă caracterizare.

„Mă ajută. Singurul motiv pentru care se oprește din jucatul pe Playstation este sora lui. Se joacă foarte frumos cu ea, au o relație pe care eu n-o știu, că nu am avut frați. Dima este sensibil, este un om prea sensibil pentru vremurile astea.”, a mai spus vedeta, pentru sursa precizată.

Ce face când are timp pentru ea

În declarația sa, Mara Bănică a menționat că nu se simte niciodată copleșită, dar admite că se plânge destul de mult, în special în fața soțului său. Ea a exprimat că ar fi neliniștită dacă ar avea prea mult timp liber, deoarece este o persoană activă. Mara Bănică a menționat că în serile când copiii dorm și are timp pentru ea, se relaxează citind sau urmărind un serial, adormind târziu și fiind obosită în ziua următoare.

Jurnalista a adăugat că îi este dor să lucreze și că nu se simte obișnuită să stea acasă, dar s-a adaptat situației și încearcă să-și găsească echilibrul.

„Niciodată nu simt că nu mai pot, dar mă plâng destul de mult, mai ales la soțul meu. Dacă aș avea zilele prea libere m-aș impacienta pentru că sunt un om activ. Mă mai plâng dar vine seara, este momentul când copiii dorm și am timp pentru mine. Mai citesc, mă mai uit la un serial și adorm târziu iar a doua zi sunt iar foarte obosită. Mi-a fost dor să lucrez, nu sunt obișnuită să stau în casă și asta îmi dăunează, dar m-am reglat.”, a mai continuat jurnalista, conform sursei menționate.

Critici la adresa colectivului de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”

Mara Bănică a exprimat o perspectivă personală asupra experienței sale la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, menționând că nu a fost mulțumită de grupul de oameni cu care a interacționat. Ea a remarcat că aceștia nu erau cunoscuți și păreau dornici să creeze spectacol.

De asemenea, a observat că existau și persoane care căutau să profite financiar de această situație, concentrându-se mai mult pe obținerea de venituri decât pe alte aspecte. În general, Mara Bănică a considerat că a fost o experiență interesantă în ansamblu, dar a întâmpinat dificultăți în interacțiunea cu unii oameni.

„Nu mi-a plăcut adunătura de oameni. Deloc celebri și cu dorința de a face circ. Mai erau cei cu apariții cât e cât care nu se gândeau decât cum să mai treacă o săptămână ca să mai facă bani. A fost o chestie foarte mișto, una peste alta. Nu am avut nicio îndoială că nu pot face lucruri, lupta cu oamenii a fost grea. Cei de la care aveam așteptări s-au dovedit ‘perverși’.”, a mai declarat aceasta, potrivit sursei anterioare.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel