Manevra Heimlich: cum se face. Ciuhodaru: Creierul începe să se degradeze la 1 minut. La 3 minute leziuni ireversibile, la 5 moarte cerebrală, la 15 moarte

Data publicării:
Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, foto Facebook
Descriere foto: Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, foto Facebook

Dr. Tudor Ciuhodaru a vorbit. la DC Medical, despre importanța acordării primului ajutor, dar și despre necesitatea introducerii acestuia în școală, cu aprofundare pe tot parcursul vieții.

Cazul adolescentei care s-a înecat cu un jeleu, iar la o săptămână de la incident, perioadă în care a fost în comă, a decedat, readuce în atenția publică importanța aplicării noțiunilor de prim ajutor, de către fiecare dintre noi.

De altfel, medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla a afirmat după incident că ”manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare”, conform dej24.ro.

În acest sens, colegii de la DC medical au discutat cu dr. Tudor Ciuhodaru, medic urgențe, cel care a inițiat o lege cu privire la introducerea în programa școlară a Educației pentru sănătate, care cuprinde inclusiv un capitol legat de noțiunile de prim ajutor, ce ar fi putut salva adolescenta, dar și mulți alți români.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel