Mâncare de praz cu măsline. Simplu, gustos și rapid

Praz, sursa pixabay/ autor Manfred Richter
Descriere foto: Praz, sursa pixabay/ autor Manfred Richter

Această rețetă tradițională, provine din zona Olteniei. Este gustoasă, ușor de preprat și sănătoasă. Află cum o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


3 bucăți mari de praz 

1 ceapă mare

4-5 roșii mari 

80-100 ml ulei

200 ml apă

1 morcov 

1 felie ardei gras roșu

3 căței usturoi 

150 g măsline negre 

1 lingură suc lămâie 

sare

piper 

1 frunză dafin

1/2 legătură mărar

 

Mod de preparare:


Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit într-o tigaie cu puțin ulei. După ce a devenit sticloasă adăugăm morcovul pe care l-am tăiat rondele și ardeiul gras, tocat cuburi mici. 


Prazul (doar partea albă) trebuie tocat în rondele mai groase și pus la călit. După ce începe să sfârâie adăugăm sucul de la pulpa de roșii pasată. Condimentăm cu sare și piper, adăugăm și frunza de dafin, usturoiul și apa. Acoprim tigaia cu un capac și lăsăm pe foc pentru circa 15 minute, la foc mediu. 


După ce au trecut cele 15 minute adăugăm măslinele și mai lăsăm încă 5 minute. Dacă sosul este prea gros, mai puteți adăuga puțină apă. 


La final adăugăm mărarul tocat. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 17 iun, 20:56 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play