Mama artistei Raluka, operată de diabet de tip 2. Cum se simte acum: Boala s-a declanșat în urma unui accident vascular

Data actualizării: | Data publicării:

Raluka a anunțat că a fost în Turcia cu mama sa, pentru ca aceasta să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru diabetul de tip 2. 

Raluka a fost invitată în emisiunea „Vorbește lumea” de la PRO TV, acolo unde a dezvăluit că mama sa tocmai a tracut printr-o operație chirurgicală. Femeia a fost diagnosticată cu diabet de tip 2 în urmă cu 5 ani, în urma unui accident vascular. Pe lângă diabet, ea suferea de mai multe afecțiuni, astfel că era destul de dificil să gestioneze boala. 


„S-a declanșat diabetul de tip 2 de vreo 5 ani, 6 chiar, în urma unui accident vascular. A primit instant tratament în spital, a fost pe tratament încontinuu. Există operație de diabet tip 2, nu mulți știu acest lucru.

Mama lua foarte multe medicamente, are mai multe probleme de sănătate, iar diabetul strică totul, el nu stagnează, ajunge să strice totul și mai tare. E o problemă mare, asta vine ca o rezolvare minunată, mai ales în situația mamei mele.

Încă nu cred foarte mulți, mă întreabă dacă se rezolvă de tot. Da, se rezolvă de tot”, a povestit vedeta la Vorbește lumea.


Operația a fost un succes, iar mama vedetei se simte foarte bine acum. În continuare, ea trebuie să urmeze un regim timp de 3 luni, însă acest lucru nu o sperie deloc. 

Suntem în continuare la recuperare, trebuie să ai un regim timp de 3 luni, foarte strict. Depinde de tine dacă rezolvi sau nu. Cred că s-au făcut 10 zile, de mâine trece pe piureuri. Ea știe bine, nu are o problemă să țină un regim, nu este ceva extraordinar.

Ne bucurăm foarte tare, ea e bucuroasă că a reușit. Sincer, când vine vorba despre această operație de care nu știe nimeni, este important să ai un specialist care să îți explice.

Trebuie să ne documentăm din surse sigure, că în România toți știm să facem de toate. (…) Mama merge bine din prima zi, își face turele, și-a făcut turele prin spital, a fost drăguț”, a adăugat vedeta.

 

În ce constă operația


Cel care i-a stat alături vedetei în toți pași premergători operației, a fost Ensar Duman, renumit consilier medical.

„Operația poartă denumirea medicală de intervenție de interpoziție/transpoziție ileală și se realizează la nivelul intestinului subțire. Durata operației laparoscopice sau robotic este de 2-3 ore și va necesita încă 2-3 zile de internare post operator”, a scris pe Instagram Ensar Duman. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel