Malmkrog, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, premiera în cinematografele din România

Data publicării:
Pe platourile de filmare Malmkrog
Descriere foto: Pe platourile de filmare Malmkrog

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, „Malmkrog”, producția de epocă premiată la Berlinală a regizorului român Cristi Puiu va avea marea premieră în cinematografele din țară pe 6 noiembrie.

Evenimentul este precedat de o serie de proiecții speciale în avanpremieră, prima din această serie fiind cea din cadrul maratonului cinematografic „Les  Films de Cannes à Bucarest” (23 octombrie – 1 noiembrie). 


Iubitorii de cinema pot vedea în sfârșit „Malmkrog”, cea mai recentă peliculă semnată de regizorul Cristi Puiu. Filmul are premiera națională pe 6 noiembrie, urmând a fi proiectat în cinematografele din România. Seria proiecțiilor se deschide pentru început cu o vizionare specială dedicată publicul din București în cadrul unuia dintre cele mai bine cotate evenimente cinefile ale anului: „Les  Films de Cannes à Bucarest”. 


Cel mai recent și ambițios proiect al regizorului român Cristi Puiu, „Malmkrog” este prezentat pentru prima dată publicului larg în cinematografele românești din toată țara după un parcurs internațional remarcabil: filmul a obținut Premiul pentru cel mai bun Regizor în cadrul secțiunii Encounters a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin; a avut premiera pe marile ecrane din Franța cu o receptare critică favorabilă; a avut parte de proiecții la Belgrad și la Sarajevo, iar în septembrie a fost inclus în selecția oficială a ediției New York Film Festival. De asemenea, „Malmkrog” a fost proiectat la Moscova chiar la începutul lunii octombrie. În România, filmul a putut fi văzut până în prezent exclusiv în cadrul unor proiecții speciale la Festivalul Internațional de Film Transilvania din Cluj-Napoca și la Festivalul Independent de Film Anonimul desfășurat în Delta Dunării, precum, la Central European Film Festival Timișoara, Este Film Festival Sibiu și la Noaptea albă a filmului Românesc din București

Presa străină a  descris filmul semnat de Cristi Puiu drept „o capodoperă plină de intensitate”, „un film unic și curajos” . 

„Malmkrog este o reflecție despre lupta dintre bine și rău”, declara regizorul într-un interviu pentru cotidianul francez L'Humanité. 

Filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) și beneficiind de un scenariu  semnat de Cristi Puiu, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov, „Malmkrog” este un film de epocă în care acțiunea se desfășoară în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici fiind în germană, rusă și maghiară. 

Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.  Din distribuție fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot, István Téglás, Judith State, Simona Ghiță și Sorin Dobrin.

„Malmkrog” este o coproducție România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Macedonia de Nord.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel