Maia Morgenstern, jignită din cadrul unei întâlniri culturale: „Sunt rănită. Tremur. M-a lovit o scârbă fără margini”

Maia Morgenstern a relatat o întâmplare care a jignit-o profund. Actrița spune că un om de cultură a folosit replici antisemite în cantrul unei întâlniri a directorilor de teatre şi institutţii de cultură din Bucureşti. 


"Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta.Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău... cine mai știe? Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.


Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” - ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea... Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă...”.

Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat.În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini.

Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită.Tremur", a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Declarațiile actriței au creat o adevărată revoltă în mediul online, unde zeci de internăuți au distribuit postarea ei. Ulterior, Maia Morgentern a precizat într-un comentariu că replica omului de cultură nu îi era adresată ei, personal, ci era una generalistă. 

 

„Vreau să înțelegeți exact ce mă doare, ce mi se pare dureros: nu îmi erau adresate direct cuvintele, erau doar așa un mod de a vorbi, firesc. Asta mi se pare grav”, a scris actrița pe rețelele de socializare.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 19 Martie 2021, 13:32 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience