„Mai bine mă retrag să-mi văd de cât îmi mai oferă Dumnezeu de trăit”. Jean Paler, decizie radicală după un lung șir de dezamăgiri

Data publicării:
Jean Paler, Captură video YouTube
Descriere foto: Jean Paler, Captură video YouTube

Jean Paler își strigă supărarea, după ce a fost dezamăgit de atitudinea organizatorilor de spectacole. 

Jean Paler ia în calcul retragerea din activitate, din cauza dezamăgirilor profesionale suferite în ultima perioadă. Marele actor spune că nu este folosit la adevărata sa valoare, deși publicul îl așteaptă pe scenă, acuzând organizatorii că sunt interesați doar să facă bani. 

 

„Sunt foarte dezolat și supărat că am ajuns aici! Am ani mulți în spate de teatru și enorm de multe spectacole, de ordinul sutelor poate miilor jucate cu public în picioare și care nu mă lasă să ies din scenă, ceea ce se întâmplă și acum la mare. Dar nu sunt folosit și nu mi se acordă atenție la adevărata mea așa-zisă valoare. Umorul de calitate se caută la greu, dar pe toți nu îi interesează decât să facă bani din tot felul de alte genuri, numai de umor nu! Nu se vrea calitate! Cantitate financiară! Nu vreau să supăr pe nimeni, cu mesajul meu, mai bine să mă retrag și să-mi văd de cât îmi mai oferă Dumnezeu de trăit. În rest, sunt tras pe dreapta, ca trenurile pe linia moartă”, a declarat Jean Paler pentru impact.ro.

 

Ce pensie are Jean Paler

Celebrul actor, cu peste 20 de ani de experiență în lumea teatrului și a filmului, are un venit lunar de doar 920 de lei. Acesta locuiește în Sinaia și vara merge în Constanța pentru a susține spectacole. 


„Sunt puțini bani, ce să fac cu această sumă mică, mai muncesc vara, ca să strâng pentru iarnă, să nu ajung să mă împrumut de la vecini. Locuiesc la Sinaia și acolo trebuie căldură mereu, este frig în casă aproape tot anul. M-aș muta la București, unde clima este mai blândă, dar nu am reușit să vând apartamentul”, a mai mărturisit Jean Paler, pentru impact.ro, în urmă cu ceva timp. 


Actorul are mari probleme cu inima, medicii i-au montat un defibrilator pentru a nu i se face rău. În 2012, artistul a suferit un infarct, iar acum are trei stenturi la inimă, care i-au salvat viața. 


„Inima mea funcţionează doar 30%, am fibrilaţie continuă. Inima își încetineşte ritmul şi leşin. Mi s-a montat un defibrilator, un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Țin un regim strict”, a adăugat Jean Paler. 


Cum își câștiga Jean Paler banii la primele lui spectacole pe litoral

Jean Paler a povestit că dormea pe jos prin recepțiile hotelurilor și se ascundea de frica jandarmilor. Actorul  ținea spectacole pentru turiștii veniți la mare. Jean Paler își amintește că a avut nopți în care dormea pe plajă și îi era frică să nu fie prins și dus la secție. În ciuda celor întâmplate la acea vreme, actorul își amintește cu drag de acea perioadă. 

'Am o poveste foarte reală. Când am început eu să vin pe litoral și să prind să joc și prin baruri, Barul Melody din Mamaia era unul dintre cele mai luxoase de pe litoral. Veneau italieni, nemți, foarte mulți polonezi… mulți străini și era foarte scump. Era o vorbă: 'dacă nu ai bani în buzunare ca lumea, să-ți fie rușine dacă treci prin fața Barului Melody'. Iar eu, în acele vremuri, nu aveam bani îndeajuns să-mi permit să-mi cumpăr și să dorm la hotel. Și, pe atunci, jucam la câteva hoteluri aici, în Eforie Nord, cu regretatul Aurelian Andreescu (Dumnezeu să îl ierte!), Cornel Constantiniu și Dan Spătaru.', își amintește actorul Jean Paler.

Jean Paler: „Făceam program și pe plajă…'


„Și făceam program și pe plajă, în timpul zilei, ca să adun ceva bani. Purtam o șapcă din aceea de marinar și le spuneam bancuri oamenilor. Nu erau șezlonguri pe vremea aceea, oamenii stăteau pe cearceafuri sau pe prosoape. Eu mă așezam pe un prosop unde era lume mai multă și intram în vorbă cu ei și le spuneam bancuri. Strângeam niște bani, plus banii de la programul pe care îl susțineam la bar… Pentru că se cheltuiau mulți bani, îmi trebuiau de mâncare și de buzunar.

Ajunsesem să fiu foarte cunoscut în hoteluri, că mă chemau să țin programe, pentru că se țineau programe aproape în fiecare seară, aproape în toate hotelurile de pe litoral. Și fiecare hotel avea seară de seară program artistic', a mai declarat Jean Paler, pentru viva.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel