„Mai am un truc”. Cum reușește Teo Trandafir să nu se îngrașe de sărbători. „În primele două, trei ore ale zilei beau ...” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Teo Trandafir vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre trucurile prin care se menține în formă, în perioada sărbătorilor, ce superstiții are de Revelion, dar și ce reprezintă pentru ea Crăciunul. 

SPECTACOLA: Cum te găsesc sărbătorile de iarnă în acest an?

 TEO TRANDAFIR: La fel cum mă găsesc în fiecare an. Nu sunt genul de om care împodobește și gătește exagerat. Întotdeauna am avut grijă să mă gândesc mai mult la semnificația sărbătorii, am văzut că deja oamenii fac concursuri legate de opulență cu care se pregătesc pentru un eveniment de genul asta. La fel se întâmplă și de Paște, se aruncă foarte multă mâncare, ceea ce este un mare păcat și încerc să evit acest lucru.

SPECTACOLA: Un bilanț al anului? Cum ai descrie 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

  TEO TRANDAFIR: A fost un an greu,  a fost un an care a adus foarte multe lucruri pe care nu ni le puteam imagina înainte, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în 2020. Singură mea speranța este ori că noi să devenim mai rezistenți, ori că anul ce vine să fie  mai blând.

Consider că regretele  nu fac altceva decât să te tragă înapoi și să te împiedice să vezi lucrurile minunate pe care le poți face. Cât despre lucrurile bune aș preferă să le țin în sfera personală, dar au fost și acestea.

 

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

  TEO TRANDAFIR: Am păstrat globurile pe care le am de când aveam 3 sau 4 ani, le folosesc și astăzi și este una dintre tradițiile la care nu renunț. Am niște globuri atât de urâte după 50 de ani de când sunt folosite, dar sunt ale mele. Am un fluture din plus care a trăit și vremuri mai bune, însă îl pun și pe acela în brad. O altă tradiție este că în fiecare an să cumpăr un glob nou.

 

SPECTACOLA: O amintire care ți-a rămas întipărită în suflet?

  TEO TRANDAFIR: Îmi aduc aminte prima mea instalație de brad pe care părinții mei mi-au făcut-o cadou cu mari dificultăți, pentru că la vremea respectivă locuiam la țară. Era o instalație care imită lumânările. O am și astăzi.

La momentul respectiv mi s-a părut cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată.

 

SPECTACOLA:  Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

  TEO TRANDAFIR: Toți copiii și oamenii mari care nu au uitat că au înăuntrul lor un copil gata să se entuziasmeze știu că Moș Crăciun există! I-aș cere Moșului să îmi aducă armonie. Cred că armonia le include pe toate.

 

SPECTACOLA:  Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

  TEO TRANDAFIR: Toate cadourile au avut farmecul lor și nu aș putea să le clasific. Fiecare lucrușor primit a însemnat un gând care mi-a fost adresat și acel gând este mai prețios decât orice.

 

SPECTACOLA: Preferi să primești sau să oferi cadouri? Care situație îți aduce mai multă bucurie?

  TEO TRANDAFIR: Prefer să dăruiesc, pentru că nu știu cum să reacționez când primesc, am senzația că dezamăgesc. Cred că atunci când primești trebuie doar să asiști la bucuria celui din față ta.

 

SPECTACOLA: Fiica ta a devenit majoră anul acesta. Schimbă asta cu ceva dinamica în familia voastră? Mai e pe lista Moșului?

  TEO TRANDAFIR: Vom vedea în funcție de ce își va dori, pentru că acum o pot întreba.

Dar relația s-a schimbat, evident, nu mai trebuie să stau să o aștept să vină acasă la o anumită ora. Vine atunci când vrea, este responsabilă pentru lucrurile pe care le face și, din acest punct de vedere, sunt un pic mai relaxată.

SPECTACOLA: Crăciunul s-a schimbat în vreun fel, pentru ține, după apariția fiicei tale?

  TEO TRANDAFIR: Sigur că da. Înainte  de Maya, Crăciunul era sau nu era, eu nu sunt adeptă brazilor, ținutelor de sărbători. După ce s-a născut fiica mea, trebuia să-l antamez pe Moș Crăciun din septembrie să știe unde să vină, aveam grijă să îi scriem scrisorică. S-au schimbat multe lucruri. Îmi aduc aminte că, într-un an, avea deja vreo cinci anișori s-a speriat foarte tare de Moș Crăciun, deși era același om. Inițial a plâns și apoi a apucat-o regretul că l-a dezamăgit pe Moș. Este normal că în momentul în care ai copii Crăciunul să fie darul tău pentru ei.

 

SPECTACOLA:  Știu că nu ești fan gătit, astfel că, bănuiesc, ai alte soluții pentru masă de sărbătoare. Care sunt acelea?

  TEO TRANDAFIR: Noi mâncăm puțin și este ultima problema pe care ne-o punem. Bineînțeles că vom primi mâncare de la toată lumea, toți prietenii vin cu câte ceva, mai ales că vom fi plecate. Nu am această povara, nu am avut-o niciodată.

SPECTACOLA: Care sunt preparatele tale favorite de sărbători?

  TEO TRANDAFIR: Am descoperit de vreo trei ani, până la acel moment nu am mâncat, că îmi place caltaboșul. Am nimerit unul foarte bun. Mănânc cât se poate de puțin, pentru că este atât de bun încât ceva trebuie să fie în neregulă cu el. Și îmi mai plac sarmalele mici, mici.

 

SPECTACOLA: Dietă de sărbători? Au vreun „truc", astfel încât să nu intri în noul an cu kilograme în plus?

  TEO TRANDAFIR: Da, nu mănânc. Atât de simplu. Mai am un truc pe care l-am tot dezvăluit de-a lungul timpului și sper că a ajuns la cât mai mulți oameni; în primele două, trei ore ale zilei beau doi litri de apă și astfel fac un mic detox. Asta mă împiedică să mă îngraș.

 

 

SPECTACOLA:  Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

  TEO TRANDAFIR: Nu am anumite persoane, dar pot să spun cum aș vrea să fie; aș vrea să fie oameni veseli, care să înțeleagă că este vorba despre Nașterea lui Iisus, care să priceapă însemnătatea profundă a momentului pe care îl traversăm, care să se bucure de miracolul care se întâmplă în fiecare an și mi-aș dori să-l sărbătorim mereu în aceeași formulă. Îmi doresc foarte mult că la masă de Crăciun, ideală, să fie aceeași oameni care să nu moară niciodată.

 

SPECTACOLA: Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an?

  TEO TRANDAFIR: După ultimii ani pe care i-am traversat împreună, singură așteptare pe care o mai am este să nu fie mai rău. Nici măcar nu mai îndrăznesc să visez la normalitate. Dar măcar să se termine războiul, apoi vom vedea. Urmările acestei catastrofe se vor vedea mult timp de acum încolo.

 

SPECTACOLA: Ești superstițioasă? Ai vreun ritual pentru noaptea de Revelion?

  TEO TRANDAFIR: Absolut. Ies întotdeauna în față casei cu un pahar de șampanie în mâna și cu un busuioc sfințit. Arunc busuiocul peste cap că să arunc toate necazurile anului trecut și înainte de a gustă șampania, vărs jumătate de pahar pentru cei care nu mai sunt.

 

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

  TEO TRANDAFIR: Să va dea Dumnezeu nu ceea ce va doriți voi, pentru că s-ar putea să se întoarcă împotriva voastră, ci ceea ce va este hărăzit a va face fericiți!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel