Magda Catone, APEL către români: "Mai avem nevoie de 20.000 de euro". Actrița, pe ultima sută de metri cu organizarea Festivalului "Șerban Ionescu"

Data publicării:
Captură video Youtube/ Vorbește Lumea
Descriere foto: Captură video Youtube/ Vorbește Lumea

Magda Catone a dezvăluit suma de bani de care mai are nevoie, pentru a pune la punct festivalul organizat în memoria regretatului artist Șerban Ionescu.

Magda Catone este în plină pregătire pentru festivalul ce îi va purta numele regretatului artist Șerban Ionescu. Chiar dacă actrița a reușit deja să pună la punct foarte multe detalii, aceasta mai are însă câteva obstacole de trecut. Așadar, Magda Catone spune că acum se chinuie să strângă o sumă impresionantă de bani, pentru a putea duce la bun-sfârșit acest eveniment cultural, deosebit de important pentru ea. 

„Festivalul va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură. Am reușit să acoperim o parte din cheltuieli, dar mai avem nevoie de o sumă destul de mare, cam undeva la 20.000 de euro. De asta mă ocup acum, de organizarea festivalului. Ministerul Culturii a vrut să susțină tot, dar au și altele de dat. Dar o să găsim, mai avem ceva promisiuni. Festivalul „Șerban Ionescu” se va tine în cele mai bune condiții”, a declarat Magda Catone pentru impact.ro.

Cum va arăta Festivalul „Șerban Ionescu”

Magda Catone își propune atât să ducă numele marelui actor mai departe, prin acest eveniment, cât și să promoveze tinerele talente de la noi din țară, care nu au alte șanse de a se afirma. Aceasta spune că nu a avut foarte mari bătăi de cap cu organizarea, pentru că oamenii au fost foarte receptivi, iar donațiile au venit de la sine.

Magda Catone, din nou STUDENTĂ: E o pasiune din familie

„Festivalul va avea câteva categorii de competiție, un juriu. Vor fi în competiție, după o triere, spectacole din facultăți din toată țara, Târgu Mureș, Iași, Cluj, București, de licență și de masterat. Anul trecut am avut peste 50 de spectacole înscrise și am ales doar 12. Am făcut online, am avut parteneriat Teatrul Național, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, UNATC.

Ministerul Culturii a fost egida noastră, am avut sponsori generoși, nu a trebuit să aducem bani de acasă. Au reacționat imediat în situația în care bugetul s-a semnat târziu. Practic am avut doar o lună pentru organizare. A trebuit să înființez o asociație și să încerc să administrez, să gestionez acest festival. Fiul meu e președintele acestei Asociații. Relațiile mele sunt foarte largi, am știința aceasta de a comunica cu oamenii. Tinerii nu o fac însă pentru mine, nu-i festivalul meu, ci al lor. Un festival trăiește prin cei care participă, care vin să guste arta., a mai spus actrița.

Ce vor câștiga cei ajunși pe podium

Actrița spune că face eforturi mari ca cei ajunși pe podium să primească și o răsplată, așa cum se practică peste tot în lume.

Cred că va fi de bun augur acest transfer pe litoral, care în România e o oază de liniște și de vacanță. Tinerii se vor regăsi acolo. Ăsta e începutul. La ediția din acest an, din cei 50 de înscriși, care și-au depus proiectele, păstrăm să zicem, 12, care participă la competiție pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie. Dacă vom avea sponsori, câștigătorilor le putem da un buget, cum se practică în lumea largă, facem oferta de premiu pentru realizarea unui film, ca să-i motivăm și să-i stimulăm”, ne-a mai spus Magda Catone.

Magda Catone, despre regretatul actor Șerban Ionescu: A fost echilibrul meu, jumătatea meaGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel