Magda Catone, din nou STUDENTĂ: E o pasiune din familie

Data publicării:
Captură video Youtube/ De-a viata ascunselea
Descriere foto: Captură video Youtube/ De-a viata ascunselea

Magda Catone a revenit la facultate, la vârsta de 63 de ani.

Mgda Catone este o actriță foarte cunoscută de la noi, care și-a câștigat simpatia publicului prin zecile de filme în care a jucat. Ajunsă la vârsta de 63 de ani, actrița a decis să facă încă un pas în cariera sa și să devină din nou studentă.

"Sunt studentă în anul I, la Teologie. E o pasiune din familie, de când eram copil, și am reușit abia acum să mi-o îndeplinesc. Faci doi ani, trei cu licență, dar eu voi da și masteratul.

Chiar aș vrea să-mi ocup creierul... nu cu integrame și cu rebus, să depășesc nivelul acesta.", a spus Magda Catone, potrivit Impact.

Carol nu-și dorește colaborări cu mama sa

Carol, fiul ei, i-a călcat artistei pe urme. Cu toate că Magda Catone este una dintre cele mai cunocute actrițe, acesta nu vrea să audă de o colaborare între cei doi.

"Da, e actor, e masterand. Și eu sunt masterand, dar în regie și mă voi ocupa când pot sau când voi mai fi invitată să fac vreo regie, aștept să mă cheme provincia, vorba aia.

E reticent la astfel de colaborări, nu-și dorește. Nici eu nu sunt mare fan. A mai făcut colega mea Maia Morgenstein, sunt oameni care și promovează familia, foarte frumos, dar nu e cazul meu. Eu nu am reușit să trec de această barieră impusă de el. ", a mai spus el

Magda Catone dorește să denumească o stradă după numele soțului ei

Se împlinesc 10 ani de când regretatul artist Șerban Ionescu s-a stins din viață. Chiar dacă actrița nu-l mai visează după atâta timp, recunoaște faptul că bărbatul este încă prezent în mintea ei. În memoria acestuia are un plan, care încă nu s-a dus la bun sfârșit.

"Mă gândesc la el. De visat nu prea-l visez, dar acum mă preocup să capăt de la Primăria Capitalei ultima semnătură de la primar cu numirea piațetei Șerban Ionescu în Cartierul Henri Coandă. Se pare că se va întâmpla foarte curând.

E un cartier care are nume de străzi ale actorilor celebri, ale scriitorilor. Eu am acolo o proprietate pe strada Ion Băieșu, dramaturg, și foarte aproape de mine e strada Iulian Mincu sau strada Silviu Stănculescu, care mi-a fot director la Teatrul de Comedie.

E un cartier cu nume de rezonanță, care cumva face să păstrăm memoria artiștilor mari care ne-au încântat viețile și am crescut cu ei. Li se pune ca o amintire numele unei străzi, ale unei piațete, ale unui bloc, ca să ne mai amintim cu drag de ei. Sunt niște formalități. Am făcut această cerere acum patru-cinci ani, dar în regimuri diferite.

Apoi a venit și pandemia. Sigur că nu-i așa un nume important să dai numele unui spațiu urbanistic unei străzi, să poarte un nume important. Dar în loc de strada Gunoiului, Gârlei, Râpei e bine să dai numele unui artist care a dovedit în cariera lui că merită să i se respecte memoria." , a mai spus ea.

Pe lângă actorie, Magda Catone este implicată și în politică

"Aștept să capăt o altă funcție decât cea de consilier, în mandatul următor. Nu cred că e cea mai puternică coardă a vieții mele, politica. Dar am împlinit anumite coordonate și uite că deocamdată sunt în al doilea an de consilier de sector 2.", a zis Magda Catone.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel