Madonna tună și fulgeră după ce a fost criticată pentru operațiile estetice: „Misoginism. Am fost denigrată de mass-media încă de la începutul carierei mele”

Data publicării:

Madonna a vorbit despre comentariile răutăcioase legate de apariția ei la premiile Grammy și spune că sunt semne ale unei 'lumi care refuză să celebreze femeile trecute de 45 de ani'

Madonna a avut o reacție acidă pentru cei care i-au criticat apariția la premiile Grammy, calificând atacurile drept "misoginism".

Duminică seară, marea artistă a prezentat o reprezentație a muzicianului non-binar Sam Smith și a cântăreței transgender Kim Petras la gala de decernare a premiilor. Cei doi au câștigat anterior un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo sau grup pop, pentru piesa Unholy.


La scurt timp după aceea, imagini cu Madonna la ceremonie au început să circule pe rețelele de socializare, iar oamenii s-au adunat pe conturile ei de socializare pentru a-i ironiza aspectul sau pentru a specula cu privire la operațiile estetice pe care aceasta și le-ar fi făcut. Prezentatorul britanic de emisiuni de chat Piers Morgan a fost acuzat de hărțuire atunci când a distribuit pe rețelele sale de socializare o fotografie cu un prim-plan al Madonnei din acea seară, cu descrierea: "Nu am văzut-o pe Madonna în seara respectivă: "Credeam că Halloween-ul este în octombrie?", potrivit The Guardian.

 

Într-o declarație postată marți pe Instagram, cântăreața, care a câștigat șapte premii Grammy de-a lungul carierei sale de patru decenii, a deplâns faptul că discuțiile despre aspectul ei au umbrit un moment de altfel revoluționar la gala de premiere.

"A fost o onoare pentru mine să îi prezint pe Kim Petras și Sam Smith la Grammy", a scris ea, alături de un montaj video în care pozează cu Smith, precum și cu alți colegi și celebrități, printre care Cardi B și DJ Honey Dijon


"Am vrut să înmânez ultimul premiu, care a fost albumul anului, dar m-am gândit că este mai important să prezint prima femeie trans care cântă la Grammy - un moment care face istorie!!! Și, pe deasupra, a câștigat un Grammy!!!"

Dar în loc de discursul ei, "care era despre a mulțumi pentru neînfricarea unor artiști precum Sam și Kim", Madonna a scris: "mulți oameni au ales să vorbească doar despre fotografiile de prim-plan cu mine, făcute cu un aparat cu obiectiv lung de către un fotograf de presă care ar fi distorsionat fața oricui!!!".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Madonna (@madonna)


Cântăreața în vârstă de 64 de ani a criticat industria de divertisment pentru prejudecățile sale față de femeile care au continuat să muncească și după ce au atins o anumită vârstă.

"Încă o dată, sunt prinsă în lumina orbitoare a vârstei și a misoginiei care pătrunde în lumea în care trăim", a spus ea. "O lume care refuză să sărbătorească femeile trecute de 45 de ani și simte nevoia să o pedepsească dacă continuă să aibă o voință puternică, să muncească din greu și să fie aventuroasă.

Ea a precizat că "nu mi-am cerut niciodată scuze pentru niciuna dintre alegerile creative pe care le-am făcut, nici pentru felul în care arăt sau mă îmbrac și nici nu voi începe.

"Am fost denigrată de mass-media încă de la începutul carierei mele, dar înțeleg că totul este un test și sunt fericită să fac pe deschizătoarea de drumuri, astfel încât toate femeile din spatele meu să aibă o perioadă mai ușoară în anii următori".

Ea a citat-o pe Beyoncé, care a doborât recordul pentru cele mai multe premii Grammy din toate timpurile cu distincțiile sale de la ceremonia din acest an, scriind: "Nu-mi veți rupe sufletul".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel