„Dem Rădulescu m-a făcut să plâng”. Maia Morgenstern, cea mai importantă lecție primită de la regretatul actor

Data actualizării: | Data publicării:
Maia Morgenstern, captura video Kanal D
Descriere foto: Maia Morgenstern, captura video Kanal D

Maia Morgenstern a studiat actoria la clasa profesorului Dem Rădulescu. Regretatul actor i-a transmis o lecție pe care aceasta nu a putut-o uita niciodată. 

Maia Morgenstern este una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România, dar și directorul Teatrului Evreiesc de stat din București. De-a lungul carierei sale actoricești a interpretat zeci de roluri în filme de referință și sute de personaje cărora le-a dat viață pe scena celor mai importante teatre din țară.

Provine dintr-o familie cu origini evreiești, care a supraviețuit ororilor celui de al Doilea Război Mondial. Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România la nivel internațional, a jucat alături de Sharon Stone, Demi Moore, Monica Belluci și Andy Garcia. A interpretat magistral rolul Fecioarei Maria în filmul “Patimile lui Hristos”/ “The Passion of the Christ", regizat de Mel Gibson.

Maia Morgenstern: „M-a făcut să plâng Dem Rădulescu, era normal să fie așa”

Maia Morgenstern a intrat la Facultatea de Teatru din a doua încercare și a nimerit la clasa profesorului Dem Rădulescu, despre care spune că era un pedagog extrem de exigent.

Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, Maia Morgenstern a relatat un moment, din timpul facultății, în care Dem Rădulescu a făcut-o să plângă. 


„M-a făcut să plâng Dem Rădulescu, era normal să fie așa. Ne-am dus o dată patru fete și cinci băieți cu jalba-n proțap, revoltați, mânioși, că ne pune tovarășul Gafton, de la dicție, să învățăm 20 de poezii pentru examen. Domnul Dem Rădulescu ne-a ascultat cu fruntea, practic, dar cu ochii în catalogul pătrat. Ne-a ascultat cum ne torturează profesorul de vorbire, ne-a lăsat, nu ne-a întrerupt. „Gata?”, a zis, apoi a aruncat catalogul pe deasupra capetelor noastre: „Bă, nu vă e rușine, loazelor?! Dar ce vă învață, bă, fizică cuantică?! Lasă, vorbesc eu să vă dea 40 de poezii. La 19-20 de ani vă plângeți”. Și-am tăcut, și-am învățat și tare bine ne-a prins! Așa capeți tehnica vocală, care te ajută când cade lumina sau mai știu eu, poți duce actul artistic până la capăt. Da, ne-a făcut să plângem, dar a prins bine”, a spus Maia Morgenstern, în emisiunea de la Kanal D.

„Sunt slabă de înger”. Maia Morgenstern, obiceiul nesănătos la care nu poate renunța: E cam trivial ceea ce spun eu acum



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel