Lungmetrajul 'Amigo', câştigătorul Dracula Trophy 2020

Data publicării:

Lungmetrajul "Amigo", regizat de Oscar Martin, a fost desemnat câştigătorul Dracula Trophy 2020, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj.

Gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival, ediţia a VIII-a, s-a desfăşurat duminică, la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

Juriul i-a avut în componenţă pe Chris Orgelt - preşedinte (Belgia - Program manager Brussels International Fantastic Film Festival), Aurelia Mengin (Franţa - cineastă) şi Dorian Boguţă (România - actor, regizor).

Juriul a oferit şi două menţiuni speciale pentru secţiunea de lungmetraje: "Terminal Station" (Brazilia, 2019) şi "Deodato Holocaust" (Brazilia, 2019), care a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Trofeul "Vladutz" pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului "Thank You for Your Teeth!" / "Mulţumesc pentru dinţi" (România), în regia lui George ve Gancaard şi Horia Cucută.

 

Trofeul "Little Dracula", pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional, a fost acordat producţiei italiene "The Recycling Man" / "Omul de la Reciclare", în regia lui Carlo Ballaur.

Juriul competiţiei de scurtmetraj a fost format din Sorina-Adina Vazelina, designer grafic, Paul Mureşan, animator, şi Alexandru Lamba, scriitor de SF, editor al revistei online "Galaxia 42".

Juriul a acord şi o menţiune la secţiunea de scurtmetraje, pentru "Death and the Knight"/ "Moartea şi cavalerul" (România), în regia lui Radu Gaciu.

Trofeul "Dracula Digital" şi premiul în valoare de 200 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 şi 29 de ani a fost câştigat de scurtmetrajul "Imagine 2020", film realizat cu telefonul mobil de o echipă din Brunei, formată din Sahriz Azim Sahrun, Philip Lim Shen Huei, Sahira Shahminan.

Cuvintele cheie ale competiţiei Dracula Digital din acest an au fost "Degetul mare", "Stejar" şi "Fier".

Juriul Dracula Digital a fost format din Gabriel Bălănescu - preşedinte (fotograf, antropolog), Anghel Damian (actor, scenarist şi regizor) şi Ştefan Iancu (actor).

Titlul onorific "Contesa Dracula" i-a fost acordat actriţei din Canada Debbie Rochon.

Acordarea titlului onorific de Conte Dracula la fiecare ediţie a Dracula Film Festival a devenit o tradiţie, iar printre cei care au primit trofeul se numără regizorul Lamberto Bava, actorul Armand Assante şi maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti.

La cea de-a VIII-a ediţie a festivalului, titlul de Conte Dracula a fost oferit în premieră unei personalităţi feminine din industria filmului de gen, actriţă cu roluri în peste 250 de producţii cinematografice, scenaristă şi regizoare multipremiată, producătoare reputată în spaţiul Indie-Horror.

Seara de gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecţia în premieră mondială a filmului documentar "În căutarea castelului Dracula" (SUA, România, Moldova), documentar realizat de stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker.

Dacre Stoker porneşte o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Acesta ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munţii Călimani să caute locaţia castelului fictiv a lui Dracula. Documentarul a fost realizat de Corneliu Ţepeluş (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă "Răzeşul" (producător) şi Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel