Lungmetrajul ''After Love'' a câştigat şase trofee la gala British Independent Film Awards 2021

Lungmetrajul ''After Love'' a câştigat şase trofee la gala British Independent Film Awards 2021. Captură Video YouTube
Descriere foto: Lungmetrajul ''After Love'' a câştigat şase trofee la gala British Independent Film Awards 2021. Captură Video YouTube

Filmul "After Love", debutul în lungmetraj al regizorului britanic de origine pakistaneză Aleem Khan, a dominat ediţia din acest an a galei British Independent Film Awards (BIFA), câştigând şase trofee

Acest lungmetraj, în care o femeie devenită de curând văduvă începe să accepte un secret şocant din viaţa fostului ei soţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film independent britanic. Aleem Khan a câştigat alte trei trofee BIFA - cel mai bun regizor, cel mai bun regizor debutant şi cel mai bun scenariu -, în timp ce Joanna Scanlan s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă" şi Talid Ariss la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" datorită interpretărilor lor din această peliculă, informează site-ul revistei Variety.

Adeel Akhtar a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul jucat în filmul "Ali & Ava", regizat de Clio Barnard, care s-a impus şi la categoria "cea mai bună coloană sonoră".

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Vinette Robinson pentru evoluţia sa din drama "Boiling Point", regizată de Philip Barantini. Această peliculă s-a impus şi la categoriile "cea mai bună distribuţie", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun sunet".

Lungmetrajul animat "Flee", regizat de Jonas Poher Rasmussen, care prezintă o poveste ascunsă din copilăria unui refugiat, a triumfat la categoria "cel mai bun film independent internaţional".

Premiul Richard Harris pentru contribuţii deosebite aduse industriei de film britanice a revenit în acest an actorului Riz Ahmed, protagonistul filmului "Sound of Metal". Actorul britanic a fost, de asemenea, scenaristul şi unul dintre producătorii acelei pelicule.

Filmul "Belfast", regizat de Kenneth Branagh, care primise 11 nominalizări, nu a câştigat niciun trofeu.

Gala BIFA 2021 a avut loc duminică seară, în format fizic, la sala de conferinţe şi evenimente Old Billingsgate din Londra şi a fost prezentată de Asim Chaudhry, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 08 dec 2021, 09:52 | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience