Lunea Mare, Săptămâna Patimilor. Nicolae Crângașu, povestea smochinului cel neroditor: Sortiți aceleiași sancțiuni din partea lui Dumnezeu

Data publicării:
Preotul Nicolae Crângașu, foto DCNews
Descriere foto: Preotul Nicolae Crângașu, foto DCNews

Preotul Nicolae Crângașu a vorbit despre Lunea Mare în Săptămâna Patimilor, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"În Sfânta și Marea Luni începe perioada zilelor pătimirii Mântuitorului nostru Iisus Hristos care culminează cu moartea lui pe Cruce și care este urmată ulterior de slăvita lui Înviere din Morți în ziua de Paști.

Dar prima zi din această săptămână este ziua în care la slujbele bisericești se face pomenire de Iosif, fiul lui Iacov, Patriarhul Vechiului Testament și totodată de smochinul cel neroditor.

În ceea ce privește relatarea sau asocierea cu episodul vechi testamentar a lui Iosif, reamintim faptul că în mod nedrept, Iosif a fost vândut de frații lui, a fost vândut în mod abuziv unor negustori care la rândul lor l-au vândut în Egipt stăpânirii de acolo, iar după ce a avut acest statut de sclav aflat într-o captivitate de sclavie totală, el, datorită calităților sale religioase, pentru că era un tânăr extrem de credincios lui Dumnezeu, a reușit să se facă remarcat de către stăpânirea egipteană până la cel mai înalt nivel.

Dacă sintetizăm acest episod, știm că a ajuns să intre în grațiile lui Faraon chiar, pentru faptul că el a fost singurul care a știut, printr-o descoperire de la Dumnezeu în vise, să tâlcuiască ceea ce Faraonul visase și despre care toți înțelepții păgâni nu știau să-i spună ce înseamnă. Cu ajutorul și inspirația lui Dumnezeu, Iosif îi tâlcuiește visele lui Faraon, ceea ce îl face pe acesta să-i acorde toată încrederea tânărului evreu captiv Iosif și să-l pună chiar demnitar peste toate atribuțiile cele mai importante ale demnității imperiale din Egipt.

În felul în care este relatat în vechiul Testament acest episod, se vede că toată ascensiunea lui Iosif, de la robie la sclavie și apoi la starea de glorie și de importanță supremă în statul păgân egiptean, a fost datorită lucrării credinței lui și lucrării lui Dumnezeu în viața lui, care l-au făcut așa cum spun, să evolueze în acest fel.

Amintirea acestei evoluții a lui Iosif este tot o sugestie a destinației pe care am avea-o noi aici, pe Pământ. de trecere de la starea umilă de robi ai păcatelor, la starea demnă de oameni liberi, eliberați de sclavia păcatului care să poată să-și recapete demnitatea firească în fața lui Dumnezeu", a spus preotul Nicolae Crângașu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

 

Citește continuarea AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel