Lou Ottens, inventatorul casetei audio, s-a stins din viață. Ce vârstă avea celebrul inginer

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Inginerul olandez Lou Ottens, inventatorul casetei audio, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani. 

Aproximativ 100 de miliarde de casete audio au fost vândute la nivel mondial după ce aceste produse au fost lansate pe piaţă în anii 1960.

Invenţia lui Ottens a transformat felul în care oamenii ascultau muzică, iar în ultimii ani a fost constatat un reviriment al casetelor audio.

Inginerul olandez a murit în locuinţa lui din oraşul Duizel, weekendul trecut, a anunţat marţi familia sa.

Lou Ottens a devenit directorul departamentului de dezvoltare de produse din cadrul companiei Philips în anul 1960, unde echipa lui a creat conceptul de casetă audio.

În 1963, caseta audio a fost prezentată la târgul de produse electronice Berlin Radio şi, la scurt timp după aceea, a devenit un succes mondial.

Lou Ottens a încheiat acorduri cu Philips şi Sony prin care modelul creat de el a fost confirmat şi patentat, după ce mai multe companii japoneze au produs casete similare cu diverse mărimi.

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a invenţiei sale, inginerul olandez a declarat pentru revista Time că acest produs a fost "o senzaţie" încă din prima zi după apariţia sa pe piaţă.

Lou Ottens a contribuit şi la dezvoltarea compact-discurilor (CD), iar peste 200 de miliarde de CD-uri au fost vândute până acum pe plan mondial.

În 1982, când Philips a prezentat publicului primul său CD Player, Lou Ottens a spus: "De acum înainte, casetofonul convenţional este depăşit".

Inginerul olandez s-a retras din activitate în 1986. Invitat să vorbească despre cariera lui, Ottens a spus că cel mai mare regret al său este acela că grupul Sony, nu Philips, a fost acela care a creat legendarul casetofon portabil - un model cunoscut sub denumirea de "walkman".

Casetele audio se bucură de o neaşteptată creştere de popularitate în ultimii ani. Mai mulţi artişti importanţi, inclusiv Lady Gaga şi The Killers, au lansat single-uri şi albume pe astfel de suporturi muzicale, notează Agerpres. 

Potrivit Official Charts Company, vânzările de casete audio din Marea Britanie au crescut în prima jumătate a anului 2020 cu 103% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019.

În Statele Unite, potrivit Nielsen Music, vânzările de casete audio au crescut cu 23% în 2018 în comparaţie cu anul precedent.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 11 Martie 2021, 14:12 | Categorie: Externe
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience