Loredana Groza, mesaj emoționant după moartea poetului Lucian Avramescu: „Versurile sale mi-au pavat drumul în muzică”

Data publicării:
Loredana Groza, Lucian Avramescu, colaj foto Facebook.
Descriere foto: Loredana Groza, Lucian Avramescu, colaj foto Facebook.

Lucian Avramescu a scris în versurile melodiei „Bună seara, iubite”, șlagărul care a făcut-o celebră pe Loredana Groza. Artista a transmis un mesaj emoționant după decesul poetului. 

Poetul Lucian Avramescu a decedat în locuinţa sa din comuna prahoveană Sângeru, la vârsta de 73 de ani, potrivit Agerpres. Surse medicale au precizat că Lucian Avramescu a fost găsit în stare de inconştienţă, în stop cardio-respirator şi a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

La o zi după aflarea cumplitei vești, Loredana Groza a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care îi mulțumește marelui poet pentru versurile care „i-au pavat drumul în muzică”.

 

„Buna seara iubite,
Te astept ca si cand
Numai dragostea noastra ar fi pe pamant,
Mai presus de mariri, de caderi de cuvant,
Buna seara iubite…
Ii spun poetului Lucian Avramescu, autorul acestor versuri nemuritoare care de ieri a intrat in nefiinta…A plecat la cer ca sa se intalneasca cu ceilalti 2 titani plecati prea devreme ..Adrian Enescu, compozitorul cantecului “Buna seara iubite” , votat cantecul secolului de catre ascultatorii @Radioromania si marele actor Ion Caramitru…
Multumesc poetului Lucian Avramescu pentru versurile sale care mi-au pavat drumul in muzica si spre inimile oamenilor
Buna seara Poete,
Te astept ca si cand…”, a scris Loredana Groza pe Instagram

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOREDANA (@loredanagroza)

Cine a fost Lucian Avramescu 

 

Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu s-a născut în comuna Sângeru, judeţul Prahova, la 14 august 1948.

A urmat cursurile Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova, pe care a absolvit-o în 1971, cu o licenţă în arhitectura peisageră, apoi şi cursurile Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti, potrivit "Dicţionarului general al literaturii române" (Editura Univers Enciclopedic, Bucureşti, 2004).

A debutat în 1967, cu poezie şi reportaje, în "România literară" şi "Luceafărul". A condus cenaclul "Serbările Scânteii Tineretului" (până în 1985). A fost ziarist la "Orizont" (Râmnicu Vâlcea, 1975), "Scânteia tineretului" (redactor-şef adjunct), "Suplimentul literar-artistic al 'Scânteii tineretului'" (1986-1989) şi "Tineretul liber" (ziar înfiinţat la 22 decembrie 1989). Este fondatorul Agenţiei de ştiri 'A.M. Press' (1991), prima agenţie de presă cu capital privat înfiinţată după 1989. A publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice.

De-a lungul timpului i-au apărut volumele: "Poeme" (Bucureşti, 1975), "Stele pe dealuri" (Craiova, 1976), "Transplantul de albastru" (Bucureşti, 1976), "Un liber albatros" (Bucureşti, 1978), "Ei, aş, spunea poetul" (Bucureşti, 1980), "Nu cer iertare" (vol. I-III, Bucureşti, 1981-1985), "Bună seara, iubito" (vol.I - 1986), vol. II - 2000). În 2002, în cadrul Târgului Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură" a fost lansat volumul "Ciorne", editat de A.M. Press, care reuneşte materiale semnate de Lucian Avramescu apărute în ziarul "România liberă". În 2011 i-a apărut volumul de poezii "Poetul ca o casă în flăcări". Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1979. A fost distins cu premiul de debut pentru poezie acordat de Editura Albatros (1975) şi Premiul pentru scriitorii tineri (1979). În cadrul Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti pentru activitatea jurnalistică pe anul 2002, Lucian Avramescu a fost distins cu Premiul "Geo Bogza".

La cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie "Nichita Stănescu" (martie 2008), a primit Premiul de Excelenţă "Nichita Stănescu", oferit de Primăria Municipiului Ploieşti. S-a numărat printre personalităţile distinse cu premiul de excelenţă la gala laureaţilor Fundaţiei "România 2000" din 2008, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel