Lista măsurilor de relaxare a restricţiilor care intră în vigoare începând de la 1 iulie

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jacek Dylag
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jacek Dylag

Începând de joi intră în vigoare, în România, alte măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat săptămâna trecută că, începând cu data de 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private - nunţi, botezuri - a fost mărit la maximum 150 în exterior sau 100 în interior.

"Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private - aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente - la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală", a explicat Raed Arafat.

De asemenea, şeful DSU a precizat că se va permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la maxim 150 de persoane în interior şi maxim 200 de persoane în exterior.

Totodată, el a menţionat că se va permite un număr mai mare de persoane la conferinţe - maxim 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi, în prezent fiind permis accesul a doar 100 de persoane.

O altă măsură anunţată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este aceea că circulaţia persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane a fost eliminată, nemaiexistând limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă, notează Agerpres.

Tot începând de joi vor fi redeschise târgurile, bâlciurile şi talciocurile.

 

Citește și: Certificatul digital COVID-19 pentru călătoriile în UE. Cum îl obții, în mai puțin de 10 pași



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel