Lista alimentelor pe care nu ar trebui să le speli niciodată. Acest proces ar putea fi periculos

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor CDC
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor CDC

Oricât de ciudat sună, pentru sănătate există o listă de alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată întrucât acest proces ar putea fi periculos. Acum este momentul să le cunoaștem, pentru că pe lângă carnea de pui există și alte elemente ale gastronomiei care nu trebuie trecute prin apă.

Când vine vorba de îngrijire și igiena în bucătărie, este foarte important să recunoaștem care sunt procesele cele mai potrivite. Și este că, deși pare foarte sănătos să treci toată mâncarea prin chiuvetă, nu este întotdeauna cea mai recomandată conform experților.

În mare măsură, acest lucru se datorează contaminării încrucișate. Și dacă nu știți ce este, vă vom explica. Potrivit Agenției Catalane pentru Siguranța Alimentelor „este procesul prin care microbii sau alte substanțe străine, precum alergenii, sunt transferate neintenționat de la un aliment sau obiect la un alt aliment, cu efecte nocive”.

Da, este că, deși nu observi, atunci când te hotărăști să speli niște alimente, cel mai probabil este ca mici picături să se stropească pe vasele pe care tocmai le-ai curățat, pe suprafața pe care ai tăiat mâncarea sau chiar pe mâinile tale pot rămâne puțin din aceste reziduuri care pot conține tot felul de agenți patogeni.

 

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui să le speli niciodată

 

Dacă ești din acel grup de oameni care înainte de a începe să gătească pastele le înmoaie, este o greșeală pentru că își pierd din aromă, se înmoaie și aderența este mult mai mică. Ți-ai imaginat? Pe de altă parte, nu este recomandat să spălați salatele care sunt deja dezinfectate.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORAGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience