Lidl retrage de urgență un aliment! Persoanele care l-au consumat și dezvoltă simptome severe ar trebui să solicite asistență medicală

Data publicării:
lidl
Descriere foto: lidl

Lidl atrage atenția asupra unui produs alimentar!

Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.

 

„Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl Romania îşi cere scuze pentru neplăceri”, a transmis LIDL.

 

Ce este histamina

 

 

Histamina este o substanță chimică naturală ce poate fi găsită într-o varietate de alimente. Persoanele care sunt sensibile la histamină pot dezvolta simptome precum dureri de cap, mâncărime, erupții cutanate, congestie nazală sau chiar dificultăți respiratorii după consumul de alimente bogate în histamină sau care stimulează eliberarea de histamină în organism.

Suspiciunile legate de valori ridicate de histamină pot fi confirmate printr-o analiză a conținutului de histamină din alimente, iar dacă se confirmă prezența unor niveluri ridicate, poate fi necesar să se evite acele alimente sau să se limiteze consumul lor pentru a preveni reacțiile adverse. Este recomandabil să consulți un specialist în nutriție sau un medic înainte de a face schimbări semnificative în dietă, mai ales dacă există suspiciuni de intoleranță sau alergie la histamină.

 

Valorile normale ale histaminei în sânge pot varia în funcție de laboratorul care efectuează analiza și de metoda utilizată pentru măsurare. În general, nivelurile normale de histamină în sânge sunt considerate a fi sub 1 ng/mL (nanogram pe mililitru).

Este important să rețineți că valorile normale pot varia și în funcție de vârstă, sex și alte factori individuali. De asemenea, atunci când se interpretează rezultatele analizelor, este esențial să se țină cont de istoricul medical al pacientului și de simptomele sale.

 

VEZI ȘI: Și tu mănânci astfel de cartofi? Atenție: De azi mai bine renunți la ei. Sunt un pericol pentru sănătate - https://www.spectacola.ro/si-tu-mananci-astfel-de-cartofi-atentie-de-azi-mai-bine-renunti-la-ei-sunt-un-pericol-pentru-sanatate_36619.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel