Exercițiul care poate înlocui 20 de kilometri de alergare. Lidia Fecioru: „Stimulează tot ce ține de circulația periferică”

Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un exercițiu extrem de util pentru persoanele sedentare sau pentru cele care își petrec prea multe ore la birou.

Lidia Fecioru a prezentat un loc leac perfect pentru sănătate, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de la antena3.ro. De data aceasta, nu este vorba despre ceva ce putem prepara, ci despre un exercițiu pe care îl putem face singuri, acasă. Este ideal pentru persoanele care își petrec extrem de multe ore în picioare sau pentru cele care stau prea mult pe scaun, explică specialista.

"Şocoterapia înseamnă să încercăm să ne ridicăm pe vârful degetelor de la picioare și să cădem pe câlcâie mai dur, brusc. Deci, ne ridicăm pe vârful degetelor și cădem pe câlcâie. 

În călcâiele noastre se află centrul de stimulare a circulației periferice, îndeosebi ale picioarelor.

Acest lucru este recomandat mai ales celor care stau foarte mult în picioare sau care stau foarte mult pe scaun. 

Spre exemplu, după trei ore de stat pe scaun, dacă dai pantofii jos şi faci acest exerciţiu de 20 de ori, o să simți cum începe să vibreze practic inclusiv pe coloana vertebrală și în cap.”, a explicat bionenergoterapeutul Lidia Fecioru la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Citește și: Leac pentru insomnie. Ceaiul care te face să dormi „ca un bebeluș”. Lidia Fecioru: "Ne ajută și pentru bronșite, pentru dureri în gât, pe amigdale, pentru insomnii, pentru tuse excesivă"

„20 de exerciții de genul acesta ne pot înlocui alergatul de doi kilometri”

Așadar, dacă nu ai timp de mișcare sau dacă te regăsești în criteriile discutate mai sus de Lidia Fecioru, acest exercițiu ar putea fi ideal pentru tine. Mai mult, bionenergoterapeutul spune că 20 de repetări pot înlocui lejer 20 de kilometri de mers pe jos, lucru destul de greu de realizat. 

„E foarte important, pentru că se stimulează tot ce ține de circulația periferică. 20 de exerciții de genul acesta ne pot înlocui alergatul de doi kilometri. 

Sunt oameni care nu au voie să meargă foarte mult. De pildă, un om cu un început de coxartroză, cu artroză, cu arterită, el nu poate alerga. 

Dar poate face aceste exerciții: se ridică pe vârfuri și își dă drumul pe călcâie înapoi. Încercați și vedeți ce important e şi un simplu exercițiu", a continuat aceasta.

VEZI și: Lidia Fecioru, leac pentru țiuitul din urechi. Cum se prepară balsamul minune: „Câte o linguriță mică de trei ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă”

Motivul pentru care înșală femeile și bărbații

În altă ediție a emisiunii Adevăruri ascunse, Lidia Fecioaru a vorbit și despre motivele principale care duc la infidelitatea unei femei sau a unui bărbat. Dacă cel din urmă se va întoarce aproape mereu la soția sau iubita sa, doamnele sunt cele care produc infidelitatea cu sufletul, explică ea.

"Bărbații dacă înșală, nu înseamnă că se și mută cu acea persoană, ci mai degrabă este o chestie pe moment. Bărbatul are trei cauze principale pentru care recurge la acest gest și anume: nemulțumirea sexuală, un accident din cauza alcoolului sau supărarea pe partener și dorința de răzbunare. Însă, principalul motiv pentru care înșală este nemulțumirea sexuală, iar al doilea motiv este pentru că nu își mai simte masculinitatea.

Pe de altă parte, femeia nu înșală decât cu un bărbat căruia îi place, către care are unele sentimente. După întâmplare, bărbatul se întoarce la soția sa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în schimb femeia rămâne într-un fel în relația aceea și o irită inclusiv prezența soțului alături", a spus Lidia  în emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 03 sep 2023, 08:41 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience