Leonardo DiCaprio joacă într-un film despre cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Ce rol va interpreta actorul

Data publicării:
Leonardo DiCaprio, captura foto YouTube/Oscars
Descriere foto: Leonardo DiCaprio, captura foto YouTube/Oscars

Leonardo DiCaprio va produce un film bazat pe fapte reale, despre cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Actorul va interpreta chiar rolul principal. 

Actorul american Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Jim Jones, liderul cultului Peoples Temple, care a orchestrat o sinucidere în masă pe 18 noiembrie 1978, într-un film biografic pe care actorul recompensat cu Oscar îl va şi produce, informează IndieWire.com.

Un reprezentant al MGM a confirmat pentru IndieWire că DiCaprio este în negocieri finale pentru a-l juca pe acest faimos guru, aflat în spatele incidentului din Jonestown (Guyana), în care peste 900 persoane s-au sinucis.

MGM a obţinut drepturile pentru acest film, al cărui scenariu va fi semnat de Scott Rosenberg, cunoscut pentru Venom" şi "Jumanji: Next Level", care va fi şi producător executiv.

Recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor în urma rolului din "The Revenant", DiCaprio va produce "Jim Jones" prin compania sa Appian Way, alături de Jennifer Davisson.

Potrivit Deadline, Jones a fondat cultul Peoples Temple în Indianapolis în 1955, descriindu-l drept o congregaţie care promovează socialismul creştin. Până în anii '70, el respinsese în mod deschis creştinismul tradiţional şi susţinea că este Dumnezeu.

Jones a construit aşezarea "Jonestown" în Guyana în 1974 şi şi-a îndemnat adepţii să vină să locuiască alături de el, promovând ideea unui "paradis socialist" liber de opresiunea guvernului american.

Pe fondul zvonurilor privind încălcări ale drepturilor omului, guvernul SUA a trimis la faţa locului o delegaţie condusă de Leo Ryan în noiembrie 1978, însă Ryan şi alţi patru dezertori din Jonestown au fost împuşcaţi de adepţii lui Jones. În urma acestui eveniment, Jones a orchestrat o sinucidere în masă a adepţilor săi, în cadrul căreia 917 persoane au consumat o băutură contaminată cu cianură.

Până atunci, Di Caprio va putea fi admirat în "Don't Look Up", în regia lui Adam McKay, care va fi în curând lansat pe Netflix, şi în "Killers of the Flower Moon", de Martin Scorsese, la care au fost încheiate filmările, notează Agerpres. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel