Legătura neștiută dintre Radu Pietreanu și Adrian Păunescu: „Mi-a modificat viața”

Data publicării:
Sursă foto: Radu Pietreanu, captură video Youtube/ Horia Brenciu
Descriere foto: Sursă foto: Radu Pietreanu, captură video Youtube/ Horia Brenciu

Radu Pietreanu, invitat la podcastul lui Horia Brenciu, a dezvăluit mai multe detalii despre relația sa cu Adrian Păunescu.

Celebrul Radu Pietreanu, recunoscut mai ales pentru rolul lui Costel Pârțag din serialul „Vacanța Mare”, a fost prezent la podcastului „Lucruri simple”, realizat de Horia Brenciu. Radu Pietreanu nu a fost doar actor, ci și scenarist, începându-și cariera ca umorist sub tutela lui Adrian Păunescu.

Primit într-o atmosfera foarte caldă, Radu Pietreanu a avut de răspuns la multiple întrebări despre ce a fost, ce este și ce va fi în legătură cu acesta. Surprinzător este faptul că acesta, încă de mic, a avut tangențe cu celebrul scriitor Adrian Păunescu, care a avut un impact în viața lui Radu Pietreanu, modelându-i începutul carierei.

„Buzunarul le pierde, capul ține minte”

Astfel, gazda emisiunii a făcut o remarcă despre versurile lui Radu Pietreanu: „Ești chiar tare la versuri”, iar continuarea a uluit:

„Sunt copilul, cum ar veni, lui Adrian Păunescu. Aveam 13 ani când l-am întâlnit și m-am dus la el la Padeș, în Gorj, sărbătoare mare, Cenaclul Flacăra pe piramida lui Tudor Vladimirescu, și m-am dus și eu cu un caiețel de versuri, scrise de mână: „Domnule Păunescu, am și eu un caiet cu versuri”, iar Păunescu mi-a zis: „Nu mi le da mie. Le pierd, buzunarul le pierde. Capul le ține minte. Și eu am scris mii de poezii, nu le știe nici dracu. Numai alea cântate le știu. De unde esti? Du-te și spune-le să-ți facă spectacol pe scenă și lumea le va ține minte. Nu mi le da mie!”. M-am dus acasă și am zis „Făceți-mi spectacol că a zis Păunescu să facem spectacol!”. Și s-a adunat lumea, am urcat pe scenă, am citit din tot caietul și am plecat. Ăsta a fost spectacolul și am zis ca e mișto ideea”, a spus Radu Pietreanu.

VEZI ȘI: Radu Pietreanu a învins cancerul. Cine a fost alături de actor în cele mai grele momente: „Nu mai aveam carne între piele și os”

Umorul și muzica să învelească poporul

De asemenea, Horia Brenciu a dorit să știe și dacă a fost ultima ocazie, cea de mai sus, când tânărul Radu s-a întâlnit cu celebrul scriitor: „ A fost prima și ultima oară când te-ai întâlnit cu Păunescu?”, a întrebat gazda emisiunii.

„Nu, după m-am întâlnit de multe ori, mi-a modificat viața. Când am ajuns în Cenaclu, în 1985, înainte cu câteva luni de a se închide, cântam și folk, spuneam și glume, și zice Păunescu: „Bă! Lasă-l încolo de folk, am destui și cântă mai bine ca tine, dar la glume n-am văzut altul mai bun. Ține-te de glume să învelim poporul ăsta. Tu pe partea ta cu umorul, eu pe partea mea cu muzică și poezie, să fie un popor vesel și educat. L-am ascultat. Nu m-am mai dus la festivaluri de folk, doar pentru sufletul meu, însă, m-am ținut de umor. Mi-am făcut trupă de umor la Petroșani, mă băteam cu Divertisul, noi eram doi și ei erau 12, ne băteam la festivaluri. Grupul se numea „Râsul Lumii”.”, a mai adăugat acesta.

VEZI ȘI: Radu Pietreanu, despre drama care l-a marcat. Actorul a fost la un pas de moarte: „Am plecat pe cealaltă lume un minut”

Aici puteți viziona podcastul integral:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel