Leacuri împotriva arsurilor solare, mit și adevăr. Dermatolog: Trebuie să răcim pielea

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Anna Tarazevich
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Anna Tarazevich

Arsurile solare se pot trata și cu produse alimentare. Mit și adevăr despre iaurt și ceai, două dintre dintre soluțiile la îndemână.

Vara vine ”la pachet” nu doar cu lucrurile plăcute și vacanțele estivale, ci și cu arsuri solare și caniculă. Astfel că pentru a trece cât mai bine de această perioadă este nevoie să urmăm câteva sfaturi esențiale oferite, an de an, de către medicii specialiști.

Dacă aplicarea de loțiuni cu SPF, purtarea unei pălării cu boruri largi, care să acopere cât mai mult zona capului și a gâtului, dar și evitarea expunerii la soare au fost omise, din varii motive, dermatologul Gabriel Balcangiu Stroescu a oferit câteva soluții, din gama ”mit sau adevăr”, care să ne ajute să scăpăm de arsurile solare, dar mai ales de senzația pe care o dă pielea rumenită.

”Iaurtul sau chiar laptele rece, din frigider, pentru efectul calmant și emolient. Iar lactatele au acest rol de a repara țesutul, prin conținutul de grăsimi. Este foarte bun și un avocado. Dacă nu avem o cremă emolientă, de bebeluși, sau o cremă lejeră, after sun, putem să apelăm și la iaurt”, a explicat dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic dermatolog, la ”Vorbește lumea” de la Pro TV.

De asemenea, mai spune dermatologul, ”orice arsură predispune la pierderea lichidelor, astfel că este nevoie să ne hidratăm și să facem un duș rece sau la temperatura corpului, care ne va ajuta să ne calmăm. Trebuie să răcim pielea”, a mai spus dermatologul.

O altă soluție pentru repararea pielii este folosirea oțetului de mere, care este mai moale, despre folosirea acesta spunând că sunt studii pro și contra.

”În lipsă de altceva, tot pentru efectul calmant, oțetul poate să ajute. Dar la un moment dat, pe o arsură mai serioasă are acel efect astringent, căci este un acid, acid acetic, care poate să irite puțin”, a mai spus medicul.

 

Ceaiul, benefic și pentru arsuri, dar și pentru pungile de la ochi


Cartoful ras, amidonul din acesta, este o altă soluție pe care o recomandă dr. Gabriel Balcangiu Stoescu. Totodată, la nivelul ochilor, de mare ajutor sunt pliculețele de ceai, răcite, are calmează edemul și reduc rapid roșeața. ”Teina are acel efect de reducere a pungilor la ochi, la fel și feliile de castravete”, mai spune medicul.

Citește continuarea pe DC Medical.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel