"Le Crocodile", a lui Brâncuşi, vândută la licitaţie pentru aproape 20.000 de euro

Data publicării:
"Le Crocodile", a lui Brâncuşi, vândută la licitaţie pentru aproape 20.000 de euro, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford
Descriere foto: "Le Crocodile", a lui Brâncuşi, vândută la licitaţie pentru aproape 20.000 de euro, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford

Record la o licitație de artă contemporană. Licitația a durat 7 ore, înregistrând vânzări totale de peste 715.000 de euro. Sculptura-obiect „Le Crocodile” a lui Constantin Brâncuși a fost adjudecată pentru 18.000 de euro.

În ajunul Zilei Naționale Constantin Brâncuși, la Artmark a avut loc prima licitație de artă contemporană a anului 2021, ce s-a dovedit și cea mai lungă licitație de artă contemporană vreodată desfășurată.

Evenimentul de joi a durat nu mai puțin de 7 ore, de la 18:30 până după ora 1:30 dimineață, înregistrând vânzări totale de peste 715.000 de euro și o rată de adjudecare de 85,4%.

Licitația devine cea mai bună licitație de artă contemporană care a avut loc până azi în România, deși a avut loc doar online. Recordul anterior de vânzări într-o licitație de artă contemporană a fost stabilit în noiembrie 2019.

Printre artiștii care au înregistrat recorduri se numără Constantin Brâncuși și Sabin Bălașa, dar și Adrian Ghenie sau Felix Aftene.

 

Citește articolul integral pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel