Lavanda, remediu împotriva tulburărilor de anxietate. Ce alte beneficii are asupra organismului

Data publicării:
Lavandă, foto Unsplash/ Janine Joles
Descriere foto: Lavandă, foto Unsplash/ Janine Joles

Când te gândești la lavandă, probabil că te gândești la proprietățile sale calmante și la mirosul său unic și liniștitor. În timp ce acestea sunt caracteristici cheie ale acestei plante, ea are o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Nu este un secret că lavanda este folosită pentru a ajuta oamenii să se calmeze și să doarmă mai bine noaptea. Este greu să găsești o loțiune de noapte sau un spray de cameră care să nu conțină ulei de lavandă. 


Mai multe studii au sugerat că utilizarea aromoterapiei cu lavandă poate ajuta oamenii să adoarmă mai repede și să aibă un somn mai bun, potrivit Verywell Mind.


Un alt beneficiu care merge mână în mână cu somnul este capacitatea lavandei de a reduce simptomele de anxietate. Mai multe studii au indicat faptul că inhalarea parfumului de lavandă poate ajuta la reducerea simptomelor temporare de anxietate. 


De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor în cazul persoanelor diagnosticate cu o tulburare de anxietate, dar eficacitatea sa va varia foarte mult în funcție de diagnosticul unic al cuiva. 


Lavanda are, de asemenea, multe beneficii topice


În plus față de beneficiile sale de aromoterapie, lavanda poate fi folosită topic pentru a ajuta cu o varietate de afecțiuni. Un studiu a arătat că această plantă are proprietăți antifungice care pot fi eficiente în tratarea infecțiilor, notează Medical News Today


Un alt studiu a arătat că uleiul de lavandă poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare a rănilor. Încă un studiu a sugerat că poate promova creșterea părului. 


Lavanda poate fi folosită ca remediu natural împotriva durerii atunci când este utilizată local și prin aromaterapie, conform Everyday Health


Unii oameni au găsit lavanda ca fiind benefică în cazul artritei, durerilor de travaliu, durerilor de cap și multe altele. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel