Lava Cake. Rețeta irezistibilă a lui Florin Dumitrescu.Care este ingredientul secret care dă savoare acestui deliciu

Data publicării:
Florin Dumitrescu, sursa instagram
Descriere foto: Florin Dumitrescu, sursa instagram

Florin Dumitrescu le-a dezvăluit cea mai gustoasă rețetă de lava cake, dar și ingredientul secret care dă savoare acestui preparat.

INGREDIENTE:

4 ouă

60 g zahăr pudră

30 g făină

170 g ciocolată

100 g zahăr

50 ml smântână de gătit

130 g unt

10 ml coniac

10 g sare grunjoasă

 

MOD DE PREPARARE: 

Acum că am pregătit toate ingredientele, ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, se iau 115 grame de unt şi ciocolata și se topesc la bain marie. Se amestecă până se omogenizează. Apoi, se bat la mixer două gălbenuşuri cu două ouă întregi şi cu 60 grame de zahăr.

Pasul următor este la fel de simplu. Tot ce trebuie să faci este să încorporezi cele două compoziţii, ouăle şi ciocolata, peste care vei adăuga făina cernută. În continuare vei amesteca totul cu un tel, pentru ca respectiva compoziție să se aereze.

Mai departe, se tapetează cu unt și făină o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, în care se va introduce aluatul de ciocolată până sus. Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

 

Florin Dumitrescu a mărturisit că, pentru mai multă savoare, poți adăuga și caramel sărat, care se prepară în felul următor: 

Topești 100 g de zahăr, iar apoi se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr şi este complet topit. Pui smântâna de gătit împreună cu cele 15 g de unt și se amestecă. După ce s-a răcit vei adăuga sarea și-l vei putea servi alături de lava cake. 

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel