Laura Cosoi, dieta din sarcină: „Mă simt în forma mea desăvârșită de femeie”

Data publicării:
Laura Cosoi, foto Instagram
Descriere foto: Laura Cosoi, foto Instagram

Laura Cosoi este însărcinată pentru a treia oară și spune că este extrem de mândră de formele sale. 

Laura Cosoi se apropie din ce în ce mai mult de momentul în care va deveni pentru a treia oară mămică. Cu toate că a acumulat câteva kilograme în timpul sarcinii, vedeta arată în continuare bine și, spune ea, nu s-a abținut nicio clipă de la alimentele pe care simțea să le mănânce, cum ar fi dulciurile.

„Nu aș spune că nu m-am transformat, pentru că îmi accept transformările corpului. Nu mi se pare că kilogramele în plus mă fac mai puțin dorită sau mai puțin femeie. Ba dimpotrivă, în ceea ce mă privește, din toată perioada vieții mele de 40 de ani, e clar că în momentele în care sunt însărcinată mă simt în forma mea desăvârșită de femeie, din toate punctele de vedere. Tocmai de aceea, probabil că am tot repetat experiența și n-aș putea spune că nu mănânc anumite lucruri, chiar am mâncat foarte mult dulce în cele două sarcini, cel puțin acum și cu Vera am mâncat mult mai mult dulce, am simțit nevoia, aveam și sentimentul că o să-mi iasă glicemia foarte mare la analize, dar nu s-a întâmplat, deci totul e în grafic, se pare că așa simte organismul să reacționeze.

E foarte important să mergi pe instinct și să ajungi să îți cunoști foarte bine organismul, să-l asculți până la urmă, e foarte important să te hidratezi, să faci sport, dacă poți. Eu n-am putut să fac sport, cel puțin în sarcina asta, absolut deloc. La Rita să spunem că am făcut mai mult, dar nu am putut, însă apreciez femeile care pot să facă asta. Pe mine faptul că am făcut sport de performanță sunt convinsă că m-a ajutat foarte mult. Corpul e făcut să se transforme și trebuie să te accepți, să te obișnuiești cu aceste transformări și să le primești așa, cu brațele deschise, să înțelegi motivul pentru care se întâmplă”, a declarat Laura Cosoi pentru Viva.

„Un miracol și un vis împlinit”. Laura Cosoi, dezvăluiri despre a treia sarcină:

Laura Cosoi a povestit, pe blogul personal, cum se simte la cea de-a treia sarcină și care sunt cele mai mari provocări cu care s-a confruntat până acum. 

„10 ani de relație și 7 de căsătorie, două fetițe acasă și una pe drum…Toate lucrurile astea sunt pentru noi un miracol și un vis împlinit. Suntem foarte recunoscători că la 40 de ani eu și Cosmin la aproape 46, așteptăm că la vara să vină în familia noastră cel de-al treilea copil. De la început ne-am dorit o familie mare, cu copii mulți și lucrul asta se întâmplă deja. Rita și Vera sunt foarte fericite că vor avea o surioara, pe care și noi așteptăm cu mult entuziasm să o cunoaștem.

M-au întrebat unele persoane dacă nu ne doream și un băiat. Din punctul acesta de vedere, și eu și Cosmin am gândit de fiecare dată la fel – ne dorim ce ne dă Dumnezeu și ne bucurăm să fie copilul sănătos! Cum am putea să spunem altfel când lucrul asta nu poate fi controlat? :) Până una-alta, mi se pare idilic, de poveste, să avem 3 fetițe și totul pare că se întâmplă cu un sens. Parcă acum înțelegem mai bine rostul vieții noastre, ne simțim mai împliniți, pentru că, indiferent ce altceva vom face, copiii sunt cea mai mare încununare a iubirii dintre noi.

Îmi doream sarcina aceasta și, mai devreme decât mă așteptăm, visul mi s-a împlinit. Ca o curiozitate – deși cred că nimic nu e întâmplător pe lumea asta – cele 40 de săptămâni se împlinesc fix în aceeași zi când s-au împlinit și la sarcina cu Rita, în iunie. Dar, bineînțeles, nașterea naturală nu o poți controla. Rita a venit pe lume bine și sănătoasă la termen. Să vedem cum va fi de dată asta. Evident că aș vrea să nasc tot natural și preferabil nu pe 11 iunie, de ziua Ritei! Asta nu știu cum o s-o fac. O să-ncerc să „mă abțin”!


Cum s-a simțit în primul trimestru de sarcină


Dacă primele două sarcini au fost cumva asemănătoare, de dată asta a fost diferit, în sensul că în primul trimestru mi-a fost mai rău. Nu am stat la pat, am putut să-mi văd de treaba, dar a trebuit să suport o stare de greață continuă. Culmea, asta nu se întâmplă de dimineață, ci de pe la 12 până seară, când mă culcăm. Iar dacă în trecut ghimbirul era aliatul meu, acum chiar și ingredientul asta minune a fost frecvent depășit de situație. Dacă mâncăm îmi era greață, dacă nu mâncăm, la fel. Au fost momente destul de delicate, pentru că am avut repetiții și am fost și în turneu prin țară. Așa că am încercat să gestionez situația cât am putut de bine că să nu mi se facă rău pe-acolo, pe unde eram. Avem tot timpul ceva la mine să ronțăi și de dată asta m-am descurcat bine cu limonadă cu ananas. Mâncăm felii de ananas, beam compot de ananas și îl combinăm și cu lămâie.

Am observat că îmi trecea greață și dacă făceam mișcare, câteva exerciții sau scurte plimbări. Au fost și situații un pic neobișnuite, de genul – în toiul repetițiilor, mă ridicăm și făceam câteva genuflexiuni că să mă “dezmorțesc” fără să dau explicații :))) Astfel greața se ameliora, deși nu știu care era explicația! Oricum, nu am luat niciun medicament.

Să nu-ți imaginezi însă că am făcut mult sport. Doar câteva mișcări ușoare, exerciții de respirație sau stretching, pentru că am fost destul de prinsă cu spectacolele și, în plus, cu doi copii mici acasă nu e chiar foarte ușor”, a povestit Laura Cosoi pe blogul ei personal. 

 

Ce a mâncat


„Țînând cont că fie că mâncăm, fie că nu, îmi era greață, m-am mulțumit cu porții mici și mâncare ușoară, de genul:

Supe

Paște

Peste

Salate cu multă lămâie

Iaurt

Lapte

Cereale

Fructe variate (m-a ajutat ananasul)

Sucuri naturale și smoothie-uri

Unt de arahide

Brânzeturi

Ouă

Avocado

Orez și gris

Terci de ovăz

Multe legume

Mixuri de semințe

Biscuiți fără zahăr

Ceaiuri

Limonadă

Cafea

Multă apă

Ce nu am mâncat

Sau mai bine zis, ce nici măcar nu voiam să miros:

Carne

Ceapă crudă

Usturoi

Orice fel de prăjeli

La finalul primului trimestru s-au încheiat și grețurile, așa că am putut să merg în vacanță în Thailanda absolut liniștită. Iată că timpul zboară și bine face, pentru că pe măsură ce sarcina avansează devin din ce în ce mai nerăbdătoare să o cunosc pe cea mai mică dintre fetele mele!”, a mai povestit vedeta. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience