Laura Cosoi, detalii cutremurătoare despre ultimele zile ale tatălui său. Actrița acuză medicii: „Mi-au zis ca așa e protocolul”

Data publicării:
Laura Cosoi, foto Facebook
Descriere foto: Laura Cosoi, foto Facebook

Laura Cosoi și-a pierdut tatăl în urmă cu câteva luni. Bărbatul era diaberic și s-a infectat cu covid. Ultimele zile din viață le-a petrecut în spital. Actrița vine cu acuzații grave la adresa medicilor care i-au tratat părintele. 

În urmă cu cinci luni, Laura Cosoi avea să îndure o durere de nedescris. Tatăl actriței s-a stins din viață după ce a s-a infectat cu SARS – CoV – 2. Bărbatul avea și alte afecțiuni grave care i-au agravat starea de sănătate.

Laura Cosoi spune că tatăl ei și-a prevestit moartea și că i-a spus asta chiar la începutul pandemiei.

 

„De când am aflat de Covidul ăsta, tata mi-a spus: „eu o să mor de Covid!” Avea și diabet el. Eu m-am enervat, fiind și însărcinată, i-am închis telefonul. I-am zis: „cum poți sa vorbești așa când eu sunt însărcinată? Nu te gândești și la mine? Plângeam de fiecare dată după ce închideam telefonul cu el, mă găsea Cosmin plângând. Mi se parea că este inconștient, indisciplinat. Am plâns mult în perioada aceea. Stătea la curte și se tot întâlnea cu vecinii”, a povestit Laura Cosoi în cadrul unui interviu pentru #Brave Talk.


Vedeta spune că a încercat din răsputeri să găsească o soluție pentru a-și imuniza părintele, de teama că virusul i-ar putea fi fatal. 


„Începusem să mă interesez deja de vaccin pentru el. Nu dădeam de medic de familie, era foarte complicat, el fiind în Iași. Apoi m-a sunat să-mi spună că are Covid, am avut un șoc. El, cu o săptămână înainte, fusese în spital internat pentru că diabeticii au un consult la un an, foarte complex. M-a sunat că analizele nu erau bune, diabetul își făcea de cap,” a explicat ea.

Primele simptome au fost ușoare, tatăl vedetei prezentând doar semne de răceală.

 „La început a zis că-l doare capul, că l-a prins răceala, era luni. Miercuri i-au dispărut gustul și mirosul, joi a făcut test și a ieșit pozitiv. Părea asimptomatic, părea că putea să ducă boala pe picioare”.


Ulterior, starea tatălui ei a început să se agraveze și a fost internat în spital. De aici, spune vedeta, pentru bărbat a început un adevărat calvar.


„A început să și tușească, avea saturația 93-92. Luni seara l-am internat în spital. Marți l-au dus să facă raze la plămâni și l-au pus să urce vreo câteva etaje, că nu era lift. M-a sunat de la spital să-mi spună că el nu poate să respire și că nu vine nimeni la el.”

Laura Cosoi aduce acuzații grave asupra sistemului medical și a modului în care a fost tratat tatăl ei în spital.

 

„Nu se putea da jos din pat, că avea masca și a făcut o decompensare foarte urâtă. I-a scăzut saturația la 75 și a făcut atac de panică. Am sunat la medici și mi-au zis ca așa e protocolul, nu intrau decât de două ori pe zi la el! Tata suna și îmi spunea: „ajută-mă că mor, nu pot să respir!. Atunci m-a sunat doctorul și mi-a zis să caut un pat la ATI în țară, pentru că ei nu mai aveau. Nu am găsit pat la ATI, am găsit un pat pe secție la Matei Balș. Aici a stat o săptămână și nu i-au mai dat voie să vorbească la telefon. Era pe două surse de oxigen. El ducea o luptă să trăiască. Într-un final a suferit un stop cardio respirator. S-a întâmplat foarte repede. Mă gândesc că e bine că nu a suferit, totuși,” a mai spus ea.

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel