Larisa Iordache, probleme de sănătate, Gimnasta s-a accidentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Data actualizării: | Data publicării:

Larisa Iordache trece prin momente cumplite după ce s-a accidentat duminică în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportiva a concurat în calificările concursului feminin de gimnastică, reuşind să se califice cu a patra notă în finala de la bârnă programată pe 3 august la Ariake Gymnastics Centre. Ea a terminat concursul cu dureri evidente la glezna stângă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României, Cristian Moldovan, a declarat pentru AGERPRES că gimnasta Larisa Iordache a efectuat duminică un test de rezonanţă magnetică (RMN) la clinica din Satul Olimpic şi i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesită o pauză de trei zile.

 

''Este o entorsă metatarsiană şi i-au recomandat trei zile de pauză cu gheaţă şi fizioterapie. Larisa a fost cu medicul Dan Tănase (medicul şef al Echipei Olimpice a României) la policlinica din Satul Olimpic, i-au făcut RMN, o radiografie, ecografie. Ea are dureri mai vechi şi de asta am hotărât să facem un singur aparat. Nu e însă o problemă, principalul este să-i treacă inflamaţia de la picior. Dacă îi trece inflamaţia, Larisa ştie ce are de făcut, ştim şi noi ce avem de făcut şi nu e în pericol locul ei acolo sus pe podium. Totul e să fie ea sănătoasă, să treacă această inflamaţiile. Exerciţiile le ştie, le-a făcut de atâtea ori încât trei zile nu înseamnă prea mult pentru ea'', a declarat Cristian Moldovan.

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină a apreciat că în finală Larisa are şanse la medalie şi că diferenţa se va face la execuţie: ''Exerciţiul Larisei a fost bun, au fost doar două elemente la care a avut mici ezitări şi coborârea, bineînţeles, unde a simţit durerea şi a fost greu pentru ea să fixeze aterizarea. Dar poate să-l facă şi mai bine şi medalia este posibilă. Finala va fi o finală foarte puternică, chinezoaica (Chenchen Guan) are o notă foarte mare de plecare şi o execuţie foarte bună, iar între celelalte gimnaste de la locul doi la opt sunt trei zecimi diferenţă. Diferenţa între sportive va fi făcută de execuţie''.

 

Mesajul transmis de CS Dinamo 

 

 "Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă.

La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie", a transmis CS Dinamo într-o declarație de presă.

 

Și-a pierdut mama în urmă cu 3 săptămâni

 

Larisa Iordache trece prin clipe grele după ce mama ei s-a stins din viață din cauza unei boli grave. Gimnasta și mama ei erau foarte apropiate, iar cea care i-a dat viață era cel mai mare susținător al ei.


„Adevărul e că un milion de cuvinte nu te-ar putea aduce înapoi, știu pentru că am încercat. Nici un milion de lacrimi, știu pentru că am plâns”, erau cuvintele din clipul video postat de Larisa Iordache la InstaStory. 


Mama gimnastei Larisa Iordache suferea de cancer, iar  în ultima perioadă făcea  chimioterapie.


După ce și-a înmormântat mama, Larisa a transmis un mesaj public pentru toți cei care au fost alături de ea. 


”Vreau să vă mulțumesc din suflet celor care au fost alături de mine și de familia mea perioada aceasta cu tot sufletul. Este o perioadă foarte grea și nu pot să-mi găsesc cuvintele exact cum mi-aș dori, însă mulțumesc pentru prezență, gânduri și pentru sfaturile primite”, a scris gimnasta pe Instagram.


Larisa Iordache a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu mama ei, în timp ce se afla în tribune și o susținea. 


”Îngerul meu păzitor”, a scris gimnasta în dreptul fotografiei.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LARISA IORDACHE ???? (@larisa_iordache)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel