Larisa Iordache, DIETĂ. Cum se menține în formă, după ce s-a retras din gimnastică: „Acum este un pic mai lejer” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Larisa Iordache a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre dieta pe care o urmează în prezent, după ce s-a retras din gimnastică.

Larisa Iordache, gimnasta care a reprezentat România la cele mai mari competiții și pe cele mai înalte podiumuri, a fost nevoită să se retragă la finalul anului 2021 din acest sport, din cauza unor probleme serioase de sănătate. Campioana s-a confruntat cu o situația destul de gravă la rinichi, când i-a fost depistată o infecție mare și a fost nevoită să ajungă direct pe masa de operație. Aceasta a fost atunci pe punctul de a-și pierde rinichiul, însă, din fericire, doctorii au reușit remedieze problema și să o ajute pe gimnastă să treacă cu bine peste această cumpănă grea. În exclusivitate pentru Spectacola, Larisa Iordache ne-a dezvăluit cum se simte în prezent, după intervențiile suferite, dar și cum arată viața ei, de când s-a retras din gimnastică.

„Sunt bine, chiar foarte bine. M-am recuperat foarte bine, după intervenția suferită la rinichi. Am reușit să scap doar cu două intervenții chirurgicale, nu cu trei și mă bucur că acum sunt bine, este totul sub control, merg la analize, la control, ca un om matur.”, a declarat Larisa Iordache, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Cum este rolul de antrenoare pentru Larisa Iordache

Faptul că a trebuit de urgență să se retragă din gimnastică, a obligat-o pe sportivă să-și găsească repede altă preocupare. În acest sens, Larisa a primit oportunitatea a antrena viitoare campioane. Chiar dacă nu se aștepta ca această experiență să vină atât de rapid, fosta gimnastă este foarte încântată de această nouă meserie și speră, ca pe viitor, să ajungă un nume cât mai mare, în acest domeniu.

„Sinceră să fiu, pentru mine nu a fost un obiectiv impus să devin antrenoare, mă gândeam că o să fac alte lucruri, după ce voi renunța la gimnastică, dar îmi place foarte tare ceea ce fac. Îmi plac copiii, iar asta mă ajută foarte mult. Este total diferit, pentru că trebuie să explic tot ceea ce gândesc și cum trebuie executate integralele sau exercițiile pe care fetele le fac și, bineînțeles, trebuie să cauți modul potrivit prin care să înțeleagă copilull, pentru că fiecare are modul lui de a înțelege și trebuie să empatizezi foarte, foarte bine cu ei. Este o provocare pentru mine, mă ajută să mă dezvolt și profesional, și emoțional, și asta îmi place foarte tare. La competiții sunt din nou alte emoții.

Mi-ar plăcea să progresez pe acest domeniu, să ajung o antrenoare de succes, mi-ar plăcea mult. Dar necesită foarte mult timp. Nu mă dau la o parte când vine vorba de provocări, sub nicio formă. Cred că mi-ar plăcea să fiu acea antrenoare pe care fiecare copil își dorește să aibă, dar dacă se ivesc și alte lucruri pe parcurs, n-o să spun nu, mă voi implica și o să caut cea mai bună posibilitate de a fi eu 100% implicată în ceea ce voi face.”, ne-a mai dezvăluit sportiva. 

 

Cum arată dieta după care se ghidează Larisa Iordache

Chiar dacă sunt câteva luni de când s-a retras din gimnastică, Larisa Iordache arată, în continuare, senzațional. În acest sens, sportiva ne-a realizat o paralelă între planul alimentar pe care îl urma când participa la competiții și planul alimentar din prezent. 

„Din punct de vedere al alimentației, corpul meu nu mai cere atât de multe alimente. Acum mi-am învățat corpul și știu ce trebuie să mănânc și când trebuie să mănânc. Încerc să nu exagerez, înainte clar trebuia să am trei mese pe zi, să-mi iau vitaminele corespunzător, trebuia să îmi respect mesele, cu toate că uneori nu aveam timpul necesar, pentru că fiind în București, trebuia să ajung și acasă, să-mi gătesc singură, apoi să plec la antrenament. 

Acum este un pic mai lejer. Pot să mănânc la orice oră din zi sau din noapte și mănânc doar când îmi este foame, nu mănânc doar ca să știu că am mâncat.”, ne-a mai spus Larisa Iordache.

 

 

De asemenea, când vine vorba despre alimentele la care aceasta a renunțat complet, Larisa ne-a spus că doar dulciurile erau o „problemă”, pe vremea când practica gimnastica, dar astăzi nu mai are nicio reținere. Totuși, cheia siluetei sale perfecte stă în echilibru.

„Când făceam gimnastică, făceam puțin abstracție la ciocolată, dulciuri, mâncam doar în cantități foarte, foarte micuțe, astfel încât să nu-mi ofere disconfort. Acum mănânc normal, dar nu este foarte mare diferență între alimentația de atunci și cea din prezent, pentru că și atunci mergem pe aceeași mentalitate: mănânc când îmi este foame, cât cred că este suficient și nu exagerez.”, a conchis Larisa Iordache.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel