Laptele cu miere, cel mai bun somnifer natural. Ce alte alimente ne induc somnul

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anita Jankovic
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anita Jankovic

Laptele cald cu miere, cel mai bun și la îndemână somnifer natural. Ce alte ”somnifere” mai putem găsi în frigider și cămară.

Somnul de calitate, care să ne asigure o funcționare optimă a organismului pe o perioadă cât mai lungă, este una dintre țintele pe care cu toții ne dorim să o atingem. Iar asta în contextul în care viața ne este tot mai agitată și mulți se confruntă cu tulburări de somn. Specialiștii ne recomandă un somn de 7-9 ore pe noapte, însă important nu este durata acestuia, ci calitatea.

În emisiunea Medicool de la Antena 1, dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, au dezvăluit câteva alimente care au efecte benefice asupra organismul și acționează ca somnifere naturale.

”Avem aici o mulțime de alimente care ne ajută și care sunt considerate somnifere naturale. În primul rând, laptele care are calciu, un mineral esențial pentru relaxare. Mai are triptofan, precursor de serotonină, și dacă avem serotonină, ne putem relaxa, avem o stare de bine și atunci somnul apare în mod firesc. Mai are un peptid, lactium, care are, de asemenea, aceste proprietăți relaxante, calmante, iar dacă vrei o combinație senzațională, ideală, îi pui puțină miere.

În combinație cu glucidele din miere, triptofanul se transformă mult mai repede în melatonină, care este hormonul somnului și care ne ajută să dormim repede și bine”, a spus Carmen Brumă.

 

În cazul în care suferiți de intoleranță la lactoză și, deci, nu vă puteți bucura de beneficiile triptofanului, puteți să consumați kefir. ”E mult mai mult triptofan aici, în kefir. Este înr-adevăr un precursor de serotonină și este foarte important de reținut, intestinele noastre și bacteriile din intestine fac până la 90% din serotonină. Și fac inclusiv și melatonină.

Serotonina este un hormon care ne face să ne simțim bine, melatonina este hormonul care ne anunță că trebuie să adormim”, a explicat dr. Mihail Pautov.

Un alt somnifer natural este ceaiul de mușețel. ”Te calmează, ajută la eliberarea tensiunilor și nervoase, și musculare, ajută foarte bine și digestia. Nu este singura variantă de ceai. Există și ceaiul de lavandă, și ceaiul de fructul pasiunii, și ceaiul de valeriană”, a mai spus Carmen Brumă.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience