Met Gala 2023. Staruri din modă şi showbiz i-au adus un omagiu lui Karl Lagerfeld

Data actualizării: | Data publicării:
Kim Kardashian, captură video Instagram
Descriere foto: Kim Kardashian, captură video Instagram

La Met Gala din New York, staruri de prim rang din modă, showbiz, sport şi politică i-au adus un omagiu, luni seară, într-o atmosferă marcată de lux şi extravaganţă, "Kaiserului" Karl Lagerfeld, decedat în 2019, în cadrul unuia dintre cele mai selecte evenimente din lume

Purtând o rochie albă creată de casa Valentino, cântăreaţa pop Rihanna a sosit, ca de obicei, printre ultimii invitaţi, pozând pe covorul crem desfăşurat pe treptele din faţa Metropolitan Museum of Art din Manhattan, fiind precedată de celebra jucătoare de tenis Serena Williams şi top-modelul Karlie Kloss.

Toate cele trei vedete sunt însărcinate. Sarcinile Serenei Williams şi modelului Karlie Kloss au fost făcute publice luni seară.

Rihanna a spus în faţa camerelor de filmat că se simte foarte bine, în timp ce partenerul ei de cuplu, rapperul ASAP Rocky, s-a declarat bucuros să devină tată.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Met Gala 2023 (@metgalaofficial)



Rochia Chanel a actriţei Nicole Kidman

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Met Gala 2023 (@metgalaofficial)



Celebrele actriţe Penelope Cruz şi Nicole Kidman, cântăreţele Dua Lipa, Rita Ora şi Cardi B, fostul mare campion al tenisului Roger Federer, manchinele Gisele Bundchen şi Kate Moss s-au numărat printre sutele de invitaţi care au participat la cel mai extravagant eveniment al anului organizat la New York.

Într-o rochie Chanel pe care a purtat-o prima dată în urmă cu aproape 20 de ani într-o reclamă la parfumul "Chanel No. 5", Nicole Kidman a făcut următoarea declaraţie: "Sunt atât de bucuroasă că pot încă să o port".

 

 


Cântăreaţa Dua Lipa a purtat o rochie crem pe care Karl Lagerfeld a creat-o pentru casa Chanel în anii 1990, pusă în valoare de un uluitor colier cu diamante creat de casa Tiffany, al cărui proprietar, grupul LVMH, tocmai a redeschis celebrul său magazin de pe 5th Avenue.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Met Gala 2023 (@metgalaofficial)




În pura tradiţie filantropică americană pentru a strânge milioane de dolari, Met Gala, care are loc în prima zi de luni a lunii mai, este organizată pentru a finanţa departamentul de modă al prestigiosului muzeu newyorkez, The Costume Institute, a cărui expoziţie anuală, ce va fi deschisă în acest an pe 5 mai, îi va aduce un omagiu celebrului creator Karl Lagerfeld, al cărui nume este indisolubil legat de casa Chanel.

Înfiinţată în 1948, Met Gala a fost multă vreme un eveniment rezervat exclusiv înaltei elite din New York, însă redactorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour, care a preluat conducerea publicaţiei în 1995, a decis să o transforme într-o ceremonie "populară" şi de anvergură planetară, adaptată la epoca reţelelor de socializare.

50.000 de dolari pentru un loc

Chiar dacă eşti invitat, biletul de intrare costă foarte mult: 50.000 de dolari pentru un loc la dineu (contra 35.000 de dolari în 2022), iar biletul colectiv pentru o masă achitată de un filantrop porneşte de la 300.000 de dolari.

Încă de luni dimineaţă, sub un cer albastru şi lipsit de nori, numeroşi fani s-au reunit în faţa Met, o imensă clădire în stil neoclasic situată pe 5th Avenue, pe o latură a Central Park.

În cursul dimineţii, Carla Bruni - fost manechin şi fostă primă doamnă a Franţei - i-a adus un omagiu lui Karl Lagerfeld în cadrul prezentării pentru presă a expoziţiei eveniment dedicată legendarului creator de modă, intitulată "Line of Beauty".

În decorul fastuos al unuia dintre cele mai mari muzee din lume, într-o imensă vitrină şi printre statuete, ea s-a declarat onorată să se afle la New York pentru "a celebra cariera extraordinară a bunului meu prieten".

Imensul talent al lui "Karl"



"Totul îl interesa, mai puţin mediocritatea", a declarat Carla Bruni, lăudând "imensul său talent", în faţa Annei Wintour - o veche prietenă a lui Lagerfeld - şi sub privirile lui Roger Federer, unul dintre copreşedinţii galei din acest an, alături de Dua Lipa, Michaela Coel şi Penelope Cruz.

Pentru a-l omagia pe legendarul creator de modă, decedat în februarie 2019, starurile invitate au fost rugate să poarte ţinute care să îi celebreze memoria.

Au existat însă şi voci care au deplâns că un omagiu atât de amplu i-a fost adus "Kaiserului" din industria modei, care a criticat anumite aspecte ale mişcării #MeToo şi a rostit cuvinte considerate vătămătoare despre manechinele supraponderale.

"Spectacolul este cu adevărat mai mult centrat pe Karl creatorul, pe creaţiile sale, decât pe cuvintele sale", a declarat comisarul expoziţiei şi directorului The Costume Institute, Andrew Bolton.

Personalitatea lui Karl Lagerfeld este evocată la finalul expoziţiei, "însă nu am adăugat comentariile sale cele mai controversate şi insultătoare", a dat asigurări Andrew Bolton, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel