La ce vârstă trebuie să începem rutina de îngrijire. Ioana Marinescu: „Atunci apare acneea, punctele negre, tenul este din ce în ce mai uleios”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, vine la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre demachierea corectă a tenului.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit atât despre pașii necesari ce trebuie să fie făcuți în demachierea tenului, cât și despre vârsta potrivită la care trebuie să începem să urmăm acest ritual de frumusețe. 

„Apa micelară ar trebui să fie undeva după o curățare cu o cremă sau cu un gel pe bază de ulei. Mi-ar plăcea să cred că facem demachierea atât de bine cum ar trebui să facem spălatul pe dinți. De exemplu, chiar ieri discutam cu cineva despre care ar fi vârsta la care ar trebui să începem o rutină de îngrijire a pielii. Undeva în jurul vârstei de 12 ani e minunat să cochetăm cu ideea de curățare a tenului măcar cu o loțiune micelară foarte delicată, cu ingrediente blânde, pentru tenurile tinerele. Aș recomanda  o apă micelară super delicată, care să bucure tenul și să-l ajute la întâmpinarea adolescenței, când tenul are deja nevoi. Atunci apare acneea, punctele negre, tenul este din ce în ce mai uleios. Curățarea trebuie să fie esențială și făcută ca la carte. Dacă nu ne demachiem o zi nu e problemă, dar dacă se repetă de 3,4 ori deja nu e bine. În funcție de tipul de ten și în funcție de vârstă, curățarea ar trebui să fie făcută cu apă micelară dimineața, iar seara cu crema de demachiere, cu spuma de spălare și apă micelară sau poate să fie o cremă de demachiere și spumă de spălare.”, a declarat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii realizate de Georgiana Ioniță.

Mai mult, aceasta susține faptul că toate femeile ar trebuie să privească ritualul de îngrijire ca pe o plăcere, și nu ca pe o obligație. 

„Ritualul de îngrijire nu trebuie să fie ceva strict, trebuie să fie ceva ce ne place, să ne facă să așteptăm momentul în care o să ajungem acasă și o să ne demachiem. Important este să facem curățarea până când discheta este curată,a tunci știm că ne-am demachiat bine. Nu sunt de acord cu curățări agresive, foarte intense.”, a continuat ea.

Produsul care face minuni în demachierea tenului. Ioana Marinescu: „Ne ajută să avem pielea mai elastică, hidratată, mai curată”

Kim Kardashian are momente în care doarme machiată. Cum vede specialista acest obicei

Se pare însă că uneori, nici vedetele de la Hollywood nu respectă întocmai ritualul de îngrijire. Kim Kardashian a declarat în cadrul unui interviu faptul că obișnuiește să se culce uneori cu tenul machiat, pentru ca a doua zi să se prezinte la un eveniment perfect aranjată. Fondatorul Plush BIO și-a exprimat opinia și despre această situație. 

„Nu sunt de acord cu asta, pentru că eu nu aș putea să dorm cu tenul și să văd că nu respiră. Nu mi se pare foarte normal să lăsăm tenul încărcat, dar dacă la ea funcționează... ea e superbă. Nu pot să comentez acest aspect, pentru că nu știam ce face. Am întâlnit persoane care plecau la o nuntă în altă parte și se machiau de vineri, ca sâmbătă să fie gata, sunt niște obiceiuri. Eu personal nu sunt de acord cu tenul necurățat pentru că, pe termen lung o să-l îmbătrânească și o să-l facă să arate mai ofilit.”, a spus fondatoarea Plus BIO.

 

 

"Singurul talent pe care îl am, care este probabil și  cel mai prost sfat pe care vi-l pot da, este că pot dormi complet machiată.

Dacă trebuie să mă trezesc foarte devreme dimineața, mă machiez cu o seară înainte.”, a dezvăluit Kim Kardashian, potrivit beautycrew.com.au

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel