La ce să ai mare grijă când mănânci murături lângă friptură. Marea atenție! Hâncu: Dovezi foarte clare

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor little plant
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor little plant

Ce trebuie să știi despre murături înainte să le mai mănânci lângă friptură sau sarmale. 

Poate ați auzit despre beneficiile pentru sănătate ale murăturilor și ale sucului de murături. Castraveții murați acri și sărați ar putea ajuta la pierderea în greutate, la diabet și chiar la prevenirea cancerului. Dar este posibil să fi auzit, de asemenea, avertismente privind conținutul ridicat de sodiu și riscul crescut de cancer la stomac.

Fermentarea este una dintre metodele de murare, dar nu toate murăturile sunt fermentate. Atunci când legumele și fructele sunt fermentate, bacteriile sănătoase descompun zaharurile naturale. Acest proces este cel care conferă murăturilor fermentate gustul acru. Murăturile stau în apă sărată și fermentează timp de mai multe zile.

Atunci când murăturile nu sunt fermentate, oțetul le dă savoarea lor. Oțetul în sine este produs printr-un proces de fermentație, dar numai oțeturile care rămân crude și nepasteurizate, cum ar fi oțetul de mere crud, păstrează părți din "cultura mamă", care furnizează acele bacterii bune. 

Cele mai multe murături pe care le veți găsi în magazinul alimentar sunt murături nefermentate, din oțet. În aceste cazuri, castraveții absoarbe oțetul și condimentele. Sunt ușor de preparat și acasă.

 

"Până chiar de curând, murăturile au fost cumva controversate din cauza conținutului mare de sare și conținutului de zahăr în unele sortimente. Ultimele studii, însă, aduc dovezi foarte bune, în special pentru varza murată, pe care o vom folosi din plin acum, în perioada Crăciunului, dar și pentru alte murături. De ce? Datorită proceselor de fermentație care au un rol benefic, un rol important, în sănătatea intestinului, a microbioului intestinal.

Astfel, recomandăm cu căldură gustarea și folosirea murăturilor în meniul de Crăciun, doar atenție să nu fie prea sărate. Sau, dacă sunt sărate, ele pot fi desărate înainte de a fi mâncate. Și să nu fie murături cu zahăr", atrage atenția medicul nutriționist Anca Hâncu, pentru DC Medical.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel