Kombucha, băutura minune pe care o poți consuma în loc de apă. Mihaela Bilic: „Un probiotic care merită încercat”

Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihaela Bilic a dezvăluit beneficiile uimitoare ale băuturii Kombucha.

Mihaela Bilic vine cu noi sfaturi pentru cei care o urmăresc. Nutriționistul le-a prezentat fanilor o nouă alternativă sănătoasă, dacă nu consumi prea multă apă. De data aceasta, specialistul a vorbit despre kambucha, „un probiotic care merită încercat”.

Kombucha, băutura minune pe care o poți consuma în loc de apă

Mihaela Bilic a mărturisit că această băutură este foarte hidratantă și are beneficii uimitoare pentru sănătate. Totodată, specialista a precizat că se poate consuma și ca o alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana și chefir. 

„Kombucha, un probiotic care merită încercat. Pentru că nu-mi place apa, sunt mereu în căutare de alternative lichide pentru hidratare. Așa am descoperit Kombucha, o băutură fermentată și ușor acidă cu beneficii reale pentru sănătate. Este un ceai negru puțin îndulcit în care se pun culturi simbiotice de bacterii și drojdii și se lasă la fermentat câteva zile.
Nu se știe exact care este originea acestei licori, însă cu certitudine are virtuți terapeutice prin efectul ei probiotic, de echilibrare a coloniilor de bacterii benefice din intestin. Și pentru că în ziua de azi avem parte din ce în ce mai rar de produse fermentate, vă recomand să o aveți în vedere ca alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana, chefir.
Are calorii puține și există variante cu diverse arome, deci gustul este mai mult decât plăcut. Nu e obligatoriu să fie bio, dar musai să fie nepasteurizat, altfel pierdem efectul probiotic! Prețul e piperat, dar merită să ne asigurăm un tranzit intestinal regulat”, a scris Mihaela Bilic pe instagram. 

Mihaela Bilic a explicat ce nu trebuie să consumi pe timp de caniculă

Canicula face ravagii în România, iar temperaturile ating chiar și 40 de grade. în această perioadă, ca și alimente, cel mai indicat este să renunțăm la alimentele grele sau procesate. Ele ne încarcă stomacul, iar procesul de digestie face ca organismul să fie mai lent, lucru pe care nu ni-l dorim în sezonul cald. Pe lângă alimente, sunt și multe băuturi pe care trebuie să le evităm în zilele călduroase de vară. Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să consumăm niciodată în zilele toride. Medicul nutriționist a mărturisit că este foarte bine să ne hidratăm, dar nu cu lichide calde. Aceasta a precizat că temperatura lichidelor pe care le consumăm trebuie să fie una ambiantă. 

“Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură – deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă”, a explicat medicul nutriționist, notează unica.ro.

Medicul a mai spus că toate felurile de mâncare și băuturile consumate vara ar trebui să aibă această temperatură, deoarece “organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C”

Mihaela Bilic: „Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune”

De asemenea, în această perioadă, Mihaela Bilic recomandă să nu consumăm băuturi carbogazoase și să renunțăm la alcool, deoarece crește dezhidratarea și poate chiar să provoace hipotensiune. 

“Toate vor declanșa un val de căldură. Tot contraproductive pe timp de caniculă sunt băuturile dulci (sucuri fresh sau carbogazoase, cocteiluri) și alcoolul concentrat. Zahărul crește glicemia și declanșează secundar o hipoglicemie, cu stare de slăbiciune – deci sucurile dulci nu sunt nici răcoritoare, nici tonice. Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune cu stare de moleșeală”, a mai spus Mihaela Bilic.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 iul 2023, 14:01 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience