Kiwi, fructul toamnei și al iernii. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Data publicării:
Steve Buissinne , pixabay
Descriere foto: Steve Buissinne , pixabay

Kiwi este recunoscut pentru beneficiile sale revigorante. 

O sursă importantă de vitamine şi minerale, fructul de kiwi ar trebui introdus în dietă, fiind ideal pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Deși bananele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de potasiu, și acest fruct are o cantitate impresionantă de potasiu. 

Potrivit unui studiu realizat în Italia, în cazul copiilor celor care au mâncat kiwi au apărut mai puține probleme respiratorii. Pe lângă vitamina C, kiwi conține și alți antioxidanți și polifenoli ce îmbunătățesc elasticitatea pielii. Datorită acțiunii sale antioxidante, acest fruct luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi, substanțe care accelerează îmbătrânirea pielii. Kiwi reprezintă și o bogată sursă de fibre. Acest lucru previne constipația, dar și alte probleme intestinale.

În cazul în care fructul nu este destul de copt (nu poate fi apăsat ușor cu degetul), se poate coace dacă este depozitat la temperatura camerei, departe de razele soarelui. Se ține departe de alte fructe și se consumă imediat după tăiere, deoarece se oxidează foarte uşor.

Acest fruct este frecvent recomandat în curele de slăbire, întrucât are foarte puţine calorii şi o cantitate mare de fibre, ce asigură un tranzit intestinal sănătos.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel