Kim Kardashian, acuzată că a deteriorat o rochie a actriţei Marilyn Monroe la Gala Met 2022

Data publicării:
Kim Kardashian și Pete Davidson la Met Gala 2022. Captură video YouTube
Descriere foto: Kim Kardashian și Pete Davidson la Met Gala 2022. Captură video YouTube

Un colecţionar şi admirator al actriţei Marilyn Monroe a criticat miercuri compania care deţine o rochie celebră a fostei vedete hollywoodiene pentru faptul că i-a permis starletei de reality-show Kim Kardashian să poarte şi să "deterioreze iremediabil" acea creaţie vestimentară la seara de gală organizată la începutul lunii mai de Metropolitan Museum of Art din New York.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Scott Fortner, un colecţionar ce deţine un site dedicat în întregime actriţei Marilyn Monroe, a publicat în această săptămână fotografii cu acea rochie crem decorată cu cristale pe care vedeta de la Hollywood a purtat-o atunci când i-a cântat "Happy Birthday Mr. President" lui John F. Kennedy în 1962.

În prima serie de imagini apare, potrivit spuselor sale, faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe aşa cum era ea înainte de Gala Met 2022. Fotografiile din a doua serie au fost realizate de un prieten al lui Scott Fortner duminică, în vitrina muzeului privat Ripley's din Hollywood, după ce Kim Kardashian a purtat acea rochie.

Imaginile comparative par să arate mici rupturi ale materialului textil în jurul fermoarului din spate şi mai multe cristale lipsă sau altele care abia se mai ţin într-un singur fir în partea din spate a rochiei.

Acele imagini şi presupusele deteriorări cauzate rochiei, cumpărată la licitaţie de Muzeul Ripley pentru suma record de 4,8 milioane de dolari, au suscitat numeroase critici pe reţelele de socializare în ultimele zile.


Într-o actualizare publicată miercuri pe contul lui de Instagram, Scott Fortner precizează că "reproşurile (sale) vizau muzeul Ripley's, care a permis ca rochia să fie purtată".

"Orice vedetă căreia i s-ar fi propus să poarte acest articol vestimentar ar fi profitat de ocazie (...) Kim K. a fost pur şi simplu cea care a putut să facă acest lucru", a continuat el.

"Cei de la Ripley's aveau obligaţia de a proteja şi de a conserva acest articol istoric, dar nu au făcut-o. Rochia este acum iremediabil deteriorată şi ar fi fost probabil deteriorată de oricine ar fi purtat-o", a adăugat colecţionarul.

 

Reprezentanţii muzeului nu au dorit să facă declaraţii pe această temă.

La începutul lunii mai, reprezentanţii muzeului Ripley's s-au bucurat că rochia, care nu a mai fost niciodată purtată după moartea actriţei Marilyn Monroe, i-a fost încredinţată starletei Kim Kardashian cu ocazia Galei Met.

"S-au depus mari eforturi pentru a conserva această bucată de istorie. Cu ajutorul conservatorilor din modă, experţilor, arhiviştilor şi asiguratorilor, am făcut din starea rochiei principala noastră prioritate. Nicio probă nu a fost făcută, iar Kim Kardashian a îmbrăcat o replică (la sesiunile de probă, n.r.) înainte să participe la gală", au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat.

 

Kim Kardashian, care a ţinut un regim draconic pentru a putea să poarte această rochie legendară, nu a reacţionat deocamdată în urma polemicii apărute pe reţelele de socializare, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel